У парламенті розпочали збір підписів за відставку Шкарлета

У "Голосі" повідомили, що у Верховній Раді стартував процес збору підписів за позачергове засідання Ради з відставки Шкарлета

У Верховній Раді розпочали збір підписів за позачергове засідання парламенту щодо відставки міністра освіти та науки Сергія Шкарлета. Ініціатором збору підписів виступила фракція "Голос". Як передає видання "Коментарі", про це у Facebook повідомила нардеп Олександра Устинова.

Для того, щоб це питання було розглянуте Верховною Радою, потрібно зібрати мінімально необхідних 150 підписів.

Зазначимо, скандал за участю Сергія Шкарлета спалахнув після 27 січня, коли в НаУКМА відбувся другий тур виборів президента Академії. За результатами підрахунку голосів перемогу здобув Сергій Квіт. І ось 2 лютого Сергій Шкарлет заявив, що міністерство не визнаватиме результатів виборів, оскільки спостерігач від МОН зафіксував грубе порушення виборчого процесу. МОН оголосив повторний конкурс для кандидатів у президенти НаУКМА.

Після такого кроку з боку Міносвіти представники студентського самоврядування оголосили безстроковий страйк, а частина університетської спільноти заявила, що міністерство не має повноважень не визнавати результати виборів. Після оголошення повторного конкурсу Студентська колегія НаУКМА ініціювала протест під гаслом "Міністр тимчасовий, Могилянка – вічна!"

І лише після втручання голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля Міністерство освіти і науки відмінило наказ про повторний конкурс на посаду президента Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Читайте також на порталі "Коментарі" – під будівлею Кабміну студенти вийшли на протест.