У МОЗ повідомили про нові правила роботи ринків

Вимірювання температури тепер обов'язкове тільки для продавців

Міністерство охорони здоров'я пом'якшило карантинні норми для ринків. Про це головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив на своїй сторінці у Facebook

Ляшко опублікував постанову головного державного санітарного лікаря з організації торгівлі на ринках в умовах карантину від 6 червня.

Нова постанова містила низку важливих пунктів, в числі яких: дозвіл працівникам потрапити на ринок тільки після вимірювання температури; наявність місць для обробки рук антисептиками при вході на ринок; на десять квадратних метрів площі ринку повинен бути один покупець; допуск на ринок тільки в захисній масці; регулярне проведення дезінфекції поверхонь; наявність на видних місцях інформації про профілактику COVID-19.

Слід зазначити, що в постанові нічого не повідомлялося щодо відстані між робочими місцями продавців не менше трьох метрів і захисних екранів між продавцями і покупцями. Про такі вимоги повідомлялося у попередніх нормах. Крім того, в оновлених правилах обов'язкове вимірювання температури при вході на ринок передбачено тільки для працівників, і не стосується відвідувачів, як було раніше.

Як повідомляло видання "Коментарі", добова статистика по коронавірусу в Україні погіршилася.