У Мін'юсті анонсували підвищення зарплат співробітникам пенітенціарної системи

Глава Мін'юсту Денис Малюська впевнений, що нинішні зарплати для наглядачів в тюрмах, лише провокують їх брати участь в корупції

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що з листопада поточного року співробітники української пенітенціарної системи почнуть отримувати підвищені зарплати за свою працю. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так, за словами Малюськи, низькі зарплати співробітників в'язниць лише провокують їх брати участь і сприяти корупції.

"Зарплата в 5-6 тисяч гривень при тому, що людина живе в тюрмі і спілкується тільки зі злочинцями - це не адекватну винагороду. Ми по суті їх змушуємо брати участь в жодних корупційних історіях. Тому що, просто залишивши цю роботу, найнявши на іншу аналогічну , автоматично ця людина отримує на третину більшу зарплату. у чому сенс працювати в тюрмах? Згідно підняття зарплат - це теж те, що ми плануємо зробити теж восени. Думаю, що десь до листопада ми їх десь піднімемо", - уклав міністр, додавши, що збільшення зарплат буде передбачено за рахунок скорочення числа в'язниць.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Лук'янівському СІЗО відкрили сучасні камери підвищеного комфорту, які ув'язнений може зайняти, сплативши відповідну суму.