У ДПСУ пояснили, що загрожує ухилянтам, які уникають мобілізації

Що буде з чоловіками, які виїхали за кордон, щоб не потрапити під мобілізацію. Пояснення від прикордонної служби.

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив, що на військовозобов'язаних чоловіків, які незаконно перетнули український кордон чекатиме відповідальність. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання РБК.

За словами Демченка, у вересні кількість людей, які перетинають український кордон зменшилась, проте перебуває на високому рівні. Речник ДПСУ заявив, що більшість спроб незаконного перетину кордону відбувається по зеленій ділянці, тобто в місцях поза межами пунктів пропуску. Демченко пояснює, що у разі повернення в Україну такі люди будуть відповідати за порушення.

"Якщо хтось у незаконний спосіб все ж перетнув державний кордон надалі, коли вони повертатимуться, то будуть притягнуті до відповідальності", - сказав речник ДПСУ в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Нагадаємо, що народний депутат від партії "Слуга народу" Давид Арахамія повідомляв, що Україна зможе здійснити екстрадицію будь-якого українця, який виїхав за кордон за допомогою підроблених документів. Однак фахівець з прав людини Федір Веніславський пояснив, що Україна не зможе масово повертати військовозобов'язаних чоловіків через процедуру екстрадиції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що три країни Європейського Союзу озвучили свою позицію щодо можливої видачі ухилянтів від мобілізації для України через запит про екстрадицію.

Також "Коментарі" писали, що соціологічна компанія Active Group провела дослідження щодо думки українців про потребу мобілізації військовозобов'язаних чоловіків, які не хочуть йти до армії та уникають проходження військової комісії.