Головна Новини Політика внутрішня політика ТКГ наполягає на розмінуванні 19 ділянок на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

ТКГ наполягає на розмінуванні 19 ділянок на Донбасі

Розмінування східних територій слід почати до настання морозів

12 листопада 2020, 08:55
Поділіться публікацією:

Українська делегація в Тристоронній контактній групі наполягає на терміновому розмінуванні 19 ділянок на Донбасі. Про це члени ТКГ повідомили на своїй Facebook-сторінці після чергової відеоконференції.

ТКГ наполягає на розмінуванні 19 ділянок на Донбасі

Фото: Східний Варіант

Актуальність розмінування тісно пов'язана з погодними умовами. Адже якщо процес затягнеться до морозів і погіршення погоди, розмінування територій буде неможливим.

Про необхідність розмінування територій на Донбасі нагадував ще рік тому Президент України під час Нормандського саміту 9 грудня 2019-го.

Наразі заплановано розміновувати 19 східних районів: кладовища, електромережі, об'єкти водопостачання, які знаходяться на лінії розмежування.

Також члени делегації повідомили, що сторони досягли певного поступу в обговоренні умов розблокування російською стороною роботи КПВВ. Поки ці умови — чисто технічні.

Сайт "Коментарі" нагадує своїм читачам, що Україна відновила пропуск людей через лінію розмежування. Пропуск буде проводитися щодня з 8.00 до 18.00. В'їзд-виїзд здійснюється з дотриманням всіх епідеміологічних заходів.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини