Степанов розповів, чи будуть в Україні продовжувати карантин вихідного дня

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, про попередні результати карантину стане відомо через кілька днів.

Уряд України не планують продовжувати карантин вихідного дня, який був введений в зв'язку з коронавірусною інфекцією.

Як заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телеканалу "Україна 24", МОЗ на цей час не думає рекомендувати продовжити для українців карантин вихідного дня, а й оцінити, наскільки був корисний карантин ще рано, потрібно, щоб пройшов час.

За словами міністра, попри те, що українці не дотримувалися карантину перші дні, все одно він був ефективний і був відзначений спад зараження коронавірусом.

"Але все-таки бачимо тенденцію до зменшення динаміки зростання ... Ми не досягли того ефекту, на який розраховували спочатку", - вважає Степанов.

Відзначимо, Кабінет міністрів практично погодив введення локдауну в країні. Карантинні обмеження по всій Україні можуть ввести з 23 грудня по 13 січня.

Багато експертів висловили свою думку з приводу карантинних обмежень. Так, наприклад, как заявив політолог Тарас Чорновіл, введення карантина вихідного дня в Україні сприяє поширенню серед населення аптечного алкоголізму. Раніше Тарас Чорновіл нагадував, що багато хто через карантин все більше купують в аптеках різні настоянки.