Головна Новини Політика внутрішня політика Стало відомо про схеми збагачення "тіньових баронів" української оборонки
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо про схеми збагачення "тіньових баронів" української оборонки

Деякі керівні особи "Укроборонпрому" і "Укрспецекспорту" тривалий час могли бути замішані в реалізації схем.

4 грудня 2020, 19:59
Поділіться публікацією:

Останнім часом головні оборонні підприємства країни "Укроборонпром" і "Укрспецекспорт" помічені в спробах нібито відвертого самопіару. Тим часом ці розповіді про якісь "досягнення" — не більше ніж спроби приховати нібито факти можливих масштабних провалів в роботі підприємств оборонки, особливо на зовнішніх ринках, і схеми можливого збагачення деяких представників їх керівництва.

Стало відомо про схеми збагачення "тіньових баронів" української оборонки

ФОТО: З відкритих джерел

Про це йдеться в матеріалі видання hvylya.net "Укроборонпром" і "Укрспецекспорт" просять бабла: про схеми збагачення "тіньових баронів" української оборонки ".

У статті, зокрема, вказується, що деякі керівні особи "Укроборонпрому" і "Укрспецекспорту" тривалий час могли бути замішані в реалізації схем при можливій участі бізнесмена пакистанського походження Мохаммада Захура. Як відзначають журналісти, у 2010 році після приходу нового директора дочірнього підприємства ДК "Укрспецекспорт" ДП СВТФ "Прогрес", він, можливо, намагався "переписати" на Мохаммеда Захура все, що може",  заробляючи при цьому.

"До приходу нового директора ДП СВТФ "Прогрес" підписав з підприємством важкої промисловості ХІТ, Таксила контракт на поставку запчастин до танків Т-80УД, але з його появою, він вирішив нібито розпорядитися значною частиною грошей, можливо, в особистих інтересах і підписує договір поставки ні з виробником ДП "Завод імені Малишева", який загинався від нестачі замовлень, а з можливо фіктивним ТОВ "ЕА-Пром", — наводить приклад видання.

Після нібито укладення профітної для своєї фірми угоди, зазначають журналісти, новий директор "проколовся" і вказав придбане за "зароблені" гроші майно в декларації, очевидно забувши, що був на той момент керівником державного підприємства.

"Подивившись чек і нібито вказавши про покупку 01.08.2010 р. "Колекції зброї" за 520 000.00 грн, а це по курсу на той момент $ 65 тис, він вказав, що воно нібито придбано до періоду призначення директором державного підприємства, напевно, забувши, що вже в той момент був директором ДП СВТФ "Прогрес" ... І звичайно ж ТОВ ЕА-Пром не виконало поставку ", — зазначає видання.

Ще один можливий скандальний факт діяльності нового директора дочірнього підприємства ГК "Укрспецекспорт" ДП СВТФ "Прогрес", про який пишуть журналісти, це недавнє призначення з їх подачі директором Представництва "Укрспецекспорту" в Пакистані людини, яка, можливо, працювала з ним в пов'язаної з ними в фірмі Raviana.

"Результати" діяльності" теперішньої команди "Укроборонпрому" і "Укрспецекспорту" ми вже відчуваємо і відчутні в вигляді не підписаних контрактів і можливо програних тендерів і відповідно у зменшенні майбутньої завантаженості виробництва", — резюмують автори матеріалу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Костя

4 грудня 2020, 21:31

А где "герой пятилетки" Абромявичус? Он же кристально честный подлец.

Алекс

4 грудня 2020, 20:57

и что? - никто никого не посадит....


Новини