Головна Новини Політика внутрішня політика Стало відомо, як Україна збирається відновлювати економіку на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як Україна збирається відновлювати економіку на Донбасі

Економіку Донецької та Луганської областей планують оживити до 2030-го року

22 лютого 2021, 08:05
Поділіться публікацією:

Віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков розповів які заходи вживатиме українська влада, щоб відновити економіку окупованих земель Донбасу. Про це повідомляється на Youtube-каналі "Кабмін".

Стало відомо, як Україна збирається відновлювати економіку на Донбасі

Окупація Донбасу: як українська влада буде відновлювати економіку. Фото: sharij.net

За словами Резнікова, економіку можна стабілізувати використовуючи чотири способи: донорською допомогою, фінансуванням з державного бюджету, отриманням нових позик і кредитів та створенням привабливого клімату для інвестицій.

Політик зазначив, що головну увагу потрібно звернути на останній спосіб, який передбачає інвестування в регіон.

Також Резніков пояснив, що Україна планує зайнятися активним розвитком Донецької та Луганської областей. Влада діятиме за стратегією, фініш якої відбудеться до 2030 року.

Відтак за цією стратегією вже мінімум через три роки зможуть побудувати нові залізничні шляхи в окупованих областях. Через п'ять років буде налагоджено питання водопостачання. Окрім того, європейськими країнами буде переведено виробництво зі сходу Азії в Україну. Це стане приводом до створення повноцінного агрокластера — союзу, який сприяє загальному розвитку і росту конкурентоспроможності кожної з компаній-виробників.

Нагадаємо, що Україна втратила немаленьку суму коштів через окупацію територій Донбасу. Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков на основі підрахунків Центру економічних стратегій назвав точні дані щодо цього питання. Які збитки Україні завдала окупація східних територій та скільки коштуватиме відновлення цих областей, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ирина

22 лютого 2021, 16:36

Дома с солнечными панелями собираются строить https://kosatka.media/uk/category/vozobnovlyaemaya-energia/news/zelenskiy-rasschityvaet-stroit-dlya-pereselencev-zhile-s-solnechnymi-panelyami-v-sotrudnichestve-s-naftogazom

Прутков

22 лютого 2021, 08:44

Украина лугондон отстроит, а они опять куда-то попросятся.


Новини