Головна Новини Політика внутрішня політика «Слуги народу» підготували чергову атаку на закон про мову, – Порошенко
commentss НОВИНИ Всі новини

«Слуги народу» підготували чергову атаку на закон про мову, – Порошенко

Петро Порошенко негативно оцінює діяльність партії "Слуга народу" щодо мовного питання

22 лютого 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

Колишній президент України Петро Порошенко переконаний, що "Слуги народу" підготували чергову атаку на закон про мову. Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбук.

«Слуги народу» підготували чергову атаку на закон про мову, – Порошенко

Петро Порошенко розкритикував закон про надання послуг українською мовою. Фото: ria.ru

За словами політика, різні угрупування всередині фракції змагаються між собою, щоб завдати дошкульнішого удару по позиціях української мови у сфері послуг.

За словами лідера партії "Європейська солідарність", представники партії "Слуга народу" неправильно трактують прийнятий закон про надання послуг рідною мовою.

"Концепції обох внесених ними законопроектів, основного і альтернативного, будуються на фейковому припущенні, ніби штрафувати мають за вживання російської мови. Це неправда. Це — кремлівський фейк. Штрафи насправді передбачено за небажання надавати послуги українською на вимогу клієнта. Але ніхто нікого немає ані права, ані бажання карати, якщо надавач послуги і її споживач домовились між собою про російську або будь-яку іншу мову обслуговування", — зазначає в повідомленні Петро Порошенко.

Проте колишній президент повідомив, що більшість громадян країни з розумінням ставляться до потреби отримувати обслуговування українською мовою.

Нагадаємо, що стало відомо, куди відправився колишній президент України в ці вихідні. Про свої наміри він не повідомляв, проте був помічений журналістами. Куди полетів Порошенко та з якою метою, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що Президент Володимир Зеленський вважає, що необхідно прийняти закон, який врегулює захист самобутності та рівноправності національних меншин, які проживають в Україні. Думки експертів щодо закону читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини