Сергій Лозовський: "Імідж "нового обличчя" більше не рятує Зеленського"

Політичний аналітик пояснив про причини падіння рейтингу Володимира Зеленського

Сьогоднішній пантеон політичних героїв України - це фігури, яких звеличує одна група виборців і ненавидить інша. До такого висновку приходить політичний аналітик Сергій Лозовський, аналізуючи результати соціологічного дослідження Центру імені А.с Разумкова.

Лозовський укладає, що "імідж "нового обличчя" більше не рятує президента Володимира Зеленського, тому що його баланс довіри/недовіри "пішов в мінус" - 44 % проти 49 %".

За словами Лозівського, аванс довіри, виданий виборцями Зеленському і "слугам народу" на президентських виборах і виборах до Верховну Раду, підійшов до кінця - сьогодні їм не довіряє більше людей, ніж довіряє.

У той же час, Лозівський зазначає, що у спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова ("мінус 6%") теж негативний баланс довіри/недовіри, як і у прем'єра Дениса Шмигаля ("мінус 48%").

"Можна сказати, що влада і опозиція символічно об'єдналися - у всіх найвпливовіших політиків перевищує рівень недовіри рівень довіри", - ділиться спостереженням аналітик.

При цьому Лозовський зазначає, що найвищий рейтинг довіри серед опозиції – у народного депутата і голови політради "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука.

"Що ж до опозиції, то тут найвищий рівень довіри у голови політради ОПЗЖ і народного депутата Віктора Медведчука - 20,2%", - пише аналітик.

"За ним йдуть Петро Порошенко і Юлія Тимошенко - вони приблизно на одному рівні. 16,4% - це фан-клуб Порошенко, 16,7% у Тимошенко. Справедливості заради, 22,2% у Святослава Вакарчука, але він вже не має відношення до політиці, тому що "без бою" покинув Верховну Раду й партію "Голос", - додав він.

У той же час, Лозівський зазначає, що антирейтинг Медведчука нижче, ніж у Тимошенко і Порошенка.

"Що стосується антирейтингу, то в трійці Порошенко-Тимошенко-Медведчук знову лідирує голова політради "Опозиційною платформи - За життя". Його антирейтинг становить "мінус 49,2%, в той час як у Тимошенко "мінус 59,9%", а у Порошенка взагалі "мінус 62,4%",

"Дуже цікава картина, якщо аналізувати з точки зору "Майдан – Антимайдан". Виходить, що активно підтримали Євромайдан Порошенко і Тимошенко антирейтинг більше, ніж у супротивника Майдану в особі Медведчука", - робить висновок політичний аналітик Сергій Лозовський.

Раніше "Коментарі" повідомляли, як змінився рейтинг Зеленського.