Головна Новини Політика внутрішня політика РНБО назвала ще 10 зрадників України і ввела санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

РНБО назвала ще 10 зрадників України і ввела санкції

У списку РНБО десять осіб

26 лютого 2021, 19:49 comments1050
Поділіться публікацією:

Рада національної безпеки і оборони України ввела на сьогоднішньому засіданні нові санкції. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов на брифінгу.

РНБО назвала ще 10 зрадників України і ввела санкції

Фото з відкритих джерел

Серед "щасливчиків" десять осіб. У РНБО заявили, що ці посадові особи потрапили туди через зраду України. Йдеться про осіб вищого офіцерського складу.

Зокрема, санкції вводяться проти ексміністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та ексглави СБУ Олександр Якименка. Крім того, під санкції потрапили: колишній контр-адмірал Денис Березовський, колишній генерал-майор Станіслав Шапортов, колишній генерал-майор юстиції Сергій Нянчур, колишній генерал-майор Юрій Катовский, колишній генерал-майор Володимир Товський, колишній генерал-майор Валентин Ханжа, колишній віце-адмірал Сергій Єлісєєв, колишній контр-адмірал Дмитро Шакура.

"Всі ці десять осіб позбавлені всіх державних нагород, звань. У них немає жодного українського звання", — заявив Данилов.

Відзначимо, що санкції проти них вводять максимальні, по 13 пунктам.

Нагадаємо, на цьому засіданні РНБО розглядали ряд актуальних питань державної безпеки, зокрема, проект стратегії деокупації і реінтеграції окупованого Криму — в закритому режимі, а також питання санкцій. "Коментарі" поцікавилися у експертів, хто з українських олігархів може потрапити під санкції — і чому.

Як раніше розповів виданню "Коментарі" політичний експерт Михайло Чаплига, головна мета і майбутнього, і недавніх засідань РНБО, — переділ власності. За його словами, під приводом санкцій, як правило, проводять переділ власності "попередників". Так робив Порошенко, так робить і Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини