Головна Новини Політика внутрішня політика РНБО має розглянути профнепридатність Головнокомандувача ЗСУ Хомчака - експерти
commentss НОВИНИ Всі новини

РНБО має розглянути профнепридатність Головнокомандувача ЗСУ Хомчака - експерти

З'явилися подробиці про прийдешнє засідання РНБО

19 лютого 2021, 17:40
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 19 лютого, відбудеться чергове засідання РНБО. Порядок денний роботи Ради Офіс Президента тримає в таємниці. І це за даними деяких Telegram-каналів пов'язано зі спробою з'ясувати джерела зливу інформації з ОП.

РНБО має розглянути профнепридатність Головнокомандувача ЗСУ Хомчака - експерти

Фото з відкритих джерел

Завісу таємниці відкрила народний депутат від СН Ірина Верещук.

"Підтверджую, що ймовірно будуть розглянуті питання безпеки — щодо Донбасу. Ми знаємо, що останні дні відбувалося загострення ситуації, були виступи Головнокомандувача (ВСУ) та Андрія Єрмака, який відповідає за "переговорний трек" у Мінській тристоронньої групі, та інших начальників, що уповноважені на здійснення певних функцій щодо безпеки. І щодо того, що сьогодні повинні робити наші військові. Все це вказує на те, що таке питання буде обговорюватися", — сказала вона каналу "Україна 24".

Як відомо, питання військової управлінської кризи в українській армії, дійсно, на сьогодні так і не вирішене. Українці спостерігали неодноразові спроби з боку ОП врегулювати протистояння Головкому ЗСУ Руслана Хомчака з міністром оборони Андрієм Тараном.

Член Ради волонтерів при МО Михайло Макарук повідомив, що нібито "Хомчак проігнорував уже 98 наказів Міноборони", і так далі тривати не може. Особливо на тлі ескалації ситуації на фронті.

Отже, експерти припускають, що питання профнепридатності Головнокомандувача ЗСУ Хомчака може стати предметом обговорення і жорстких рішень членів РНБО.

"Найбільша профнепридатність Хомчака сьогодні полягає в тому, що за час його командування не було звільнено жодного сантиметра українських територій", — говорить військовий експерт Роман Коваль.

Сьогодні командування тільки і робить, що звітує про бойові втрати і поранених, хоча повинно відповідати за територіальну цілісність і безпеку держави, а обороноздатність України під їх керівництвом знизилася, підкреслює він.

Коваль зазначає, що криза військового командування, що вилилася в протистояння Хомчака з Тараном — "взагалі окрема історія", яку навіть складно коментувати.

"Сьогодні українське суспільство не знає головкому своєї армії, зате знає про корупційні скандали під час закупівлі масок і ШВЛ для військових. Але в ЗСУ на цей рахунок мовчать. І логічно, якщо президент Зеленський дасть доручення РНБО розслідувати діяльність Хомчака — РНБО буде розслідувати... якщо не дасть — не буде. В цілому ж, я вважаю, що ми остаточно втратили боєздатне військо і керівництво армії потрібно терміново міняти. Але не шило — на мило. А на людей, у яких військових дух і хороші управлінські навички", — резюмував Коваль.

Відзначимо, що відставки Хомчака від Зеленського вимагають волонтери. Вони ініціювали збір підписів, вказуючи на те, що армія сьогодні перебуває в дуже критичному стані та повністю деморалізована.

Як повідомлялося, експерти розкрили подробиці про сьогоднішнє засідання РНБО і назвали політиків, які можуть потрапити під удар.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини