Головна Новини Політика внутрішня політика Рєзніков заявив, скільки часу піде на реінтеграцію Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Рєзніков заявив, скільки часу піде на реінтеграцію Донбасу

Представник української делегації ТКГ Олексій Рєзніков розповів, як довго Україні доведеться повертати Донбас, у тому числі, ментально

11 липня 2020, 21:55 comments1304
Поділіться публікацією:

Для остаточної реінтеграції нині окупованих районів Донецької та Луганської областей необхідна четвертина століття. Про це сказав перший заступник глави української делегації ТКГ Олексій Рєзніков в інтерв’ю "Главкому".

Рєзніков заявив, скільки часу піде на реінтеграцію Донбасу

За його думкою, Україна наразі робить все можливе, щоби "дати шанс Мінську". Однак слід бути готовими, що безпечна реінтеграція займе довгий час. Як пояснив Рєзніков, навіть після проведення виборів на вільній від окупантів території та підняття українських прапорів – окуповані райони ще довго будуть територією війни. Мається на увазі й замінування, й ментальність мешканців.

"Там же не тільки "ГРУшники", а є цілком свідомі хлопці, які в 20 років ненавидять Україну, а хочуть жити в Радянському Союзі. Так ти ж там не жив і навіть не знаєш, що це таке! Тому безпечна реінтеграція займе мінімум років 25, — заявив Рєзніков. — Це одне покоління має змінитися, коли ми з вами зможемо сказати, що відновлений контроль на тих територіях з боку української влади призведе також до подолання руйнації того розбрату в головах, який там є. Бо там народилися діти, які не знають, що таке вільна Україна, і сьогодні вже в школу йдуть".

Як повідомлялося, Кремль вимагає реакції Зеленського на слова Рєзнікова про перегляд Мінських угод.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини