Головна Новини Політика внутрішня політика Режим тиші на Донбасі: Резніков пояснив, як може вчинити ВСУ в разі порушень сепаратистами
commentss НОВИНИ Всі новини

Режим тиші на Донбасі: Резніков пояснив, як може вчинити ВСУ в разі порушень сепаратистами

Міністр з питань реінтеграції ОРДЛО зазначив, що новий режим тиші заснований на досвіді минулих шести років

28 липня 2020, 23:27
Поділіться публікацією:

Згідно з новими домовленостями Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі про повне припинення вогню Збройні сили України не позбавлені права вести вогонь, якщо мова йде про самозахист. Про це заявив віце-прем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков під час онлайн-дискусії Minsk Peace Process: Gradual Success or Political Deadlock, передає "РБК-Україна".

Режим тиші на Донбасі: Резніков пояснив, як може вчинити ВСУ в разі порушень сепаратистами

При цьому Він визнав, що вже багато разів перемир'я на Донбасі не дотримувалося.

"Багато критиків сьогодні стверджують, що вже було оголошено не одне перемир'я протягом шести років, і вони не виконувалися і не дотримувалися. Так, дійсно, це правда. І ми дивимося дуже уважно на те, як буде відбуватися дотримання домовленостей, які були досягнуті в ТКГ минулого тижня, і ми розуміємо, що це ще одна спроба, ще один шанс дати мінськими угодами спрацювати", — зазначив фахівець.

Важливо вказати, що відповідно до статті 51 Статуту ООН будь-яка країна має право на самозахист і самооборону. Стаття 40 Гаазької конвенції передбачає, що в разі порушення перемир'я однією зі сторін інша сторона має право на вихід із перемир'я до відновлення бойових дій.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні підготували п'ять сценаріїв розвитку ситуації на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини