Головна Новини Політика внутрішня політика Пудрик невигідний кланам контрабандистів: експерт про нового главу одеської митниці
commentss НОВИНИ Всі новини

Пудрик невигідний кланам контрабандистів: експерт про нового главу одеської митниці

Політолог Костянтин Бондаренко заявив, що Пудрик свого часу став на хвіст деяким людям, перекривши контрабандні схеми

28 серпня 2020, 17:40 comments1166
Поділіться публікацією:

Новий виконуючий обов'язки керівника Одеської митниці Денис Пудрик може бути невигідний кланам контрабандистів, які давно присутні в регіоні. Про це заявив політолог Костянтин Бондаренко на своїй сторінці в Facebook.

Пудрик невигідний кланам контрабандистів: експерт про нового главу одеської митниці

Фото: Денис Пудрик (facеbook.com)

"Виявляється, існують ситуації, при яких клани контрабандистів і групи так званих "соросят" (компрадорів, що відстоюють інтереси транснаціональних корпорацій) об'єднуються. Подібну ситуацію ми спостерігаємо на прикладі призначення Дениса Пудрика виконуючим обов'язки керівника Одеської митниці", — пише експерт.

Бондаренко зазначає, що спочатку з різкою критикою на адресу Пудрика виступив Міхеїл Саакашвілі, засумнівавшись в реформаторських здібностях нового керівника Одеської митниці.

"Одесити кажуть, що Пудрик свого часу став на хвіст деяким людям, перекривши контрабандні схеми. Саме ці ж люди нібито повернулися до контролю над митницею в той час, коли Міхеїл Ніколозович був главою Одеської обласної держадміністрації", — додає Бондаренко.

За словами експерта, нинішні контрабандисти відрізняються від своїх "колег" часів Едуарда Багрицького, який оспівав представників цієї "професії" в поетичній формі.

"Відрізняються і обсягами контрабандного товару, і схемами роботи, і навіть впливом на засоби масової інформації, громадських активістів, експертів тощо", — пише Бондаренко.

Експерт також зазначає, що головне звинувачення на адресу Пудрика в тому, що він був люстрований, але пізніше через суд скасував люстрацію.

"Очевидно, якщо в хід йдуть такі аргументи і якщо проти Пудрика виступають спільним фронтом такі сили — призначення правильне і має бути підтримано. А в цілому — хороша ілюстрація до стану справ в сучасній Україні на предмет того, хто контролює ситуацію на місцях і як вибудовуються відносини між центром і регіонами — в тому числі, в кадровій політиці ", — резюмує експерт.

Як відомо, раніше Пудрик працював керівником митних органів в Чернігівській, Бердичівської, Львівській, Луганській та Кримської митницях. Крім того, був заступником і першим заступником також в Донецькій, Маріупольській, Східній, Кіровоградській митницях. Також очолював Кримську митницю за часів президентства Віктора Януковича, за що підпадав під критерії очищення влади. За це його звільнили з посади заступника начальника Кіровоградської митниці. А в березні 2020 року Пудрик отримав рішення суду про поновлення на посаді. З 2019 року до нинішнього призначення був. в.о. проректора Національної академії фіскальної служби.

Сам Пудрик в інтерв'ю заявляв, що реформи, які були запущені в митній сфері попередньою владою, що не були ефективні та працювали на особисті інтереси чиновників, тому новому керівництву доведеться заново проводити зміни, на що буде витрачено багато часу і ресурсів.

Крім того, Пудрик переконаний, що українська митниця вимагає оновлення, і реформувати її треба, як патрульну поліцію — набравши молодь і забезпечивши їх усім необхідним.

Нагадаємо, президент призначив нового командувача Сил спецоперацій і озвучив свої очікування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини