Головна Новини Політика внутрішня політика Продовольча безпека України під загрозою, - Віктор Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Продовольча безпека України під загрозою, - Віктор Медведчук

Голова політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук стурбований скороченням інвестицій в сільське господарство

1 червня 2020, 15:03 comments1691
Поділіться публікацією:

 Падіння капітальних інвестицій в аграрний сектор в умовах можливого скорочення майбутнього врожаю через несприятливі погодні умови може мати негативні наслідки для сільського господарства і продовольчої безпеки України. Про це заявив голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук.

Продовольча безпека України під загрозою, - Віктор Медведчук

Політик зазначив, що різке падіння капітальних інвестицій як в промисловості, так і в аграрний сектор зафіксовано на тлі посилення економічної кризи.

Віктор Медведчук наводить дані Державної служби статистики, згідно з якими капітальні інвестиції в сільське, лісове і рибне господарства у I кварталі 2020 року склали 7,07 млрд грн (на 44,1% нижче показника за аналогічний період 2019 року).

При цьому, додав парламентарій, капітальні інвестиції в лісове господарство склали 33,5 млн грн (-72%), у рибну ‒ 6 млн грн (-6,8%).

"Загальний по Україні обсяг капітальних інвестицій у січні – квітні склав 76,9 млрд грн, що на 35,5% менше, ніж за аналогічний період 2019 року. Падіння капітальних інвестицій в аграрний сектор в умовах можливого скорочення майбутнього урожаю внаслідок несприятливих погодних умов може мати серйозні негативні наслідки для сільського господарства і продовольчої безпеки України", – підкреслив Медведчук.

Парламентарій назвав свій варіант причини таких значних скорочень інвестування за останній рік.

"І в промисловості, і в сільському господарстві, і в інших ключових галузях економіки діючий уряд може слугувати наочною ілюстрацією приказки "руки не звідти ростуть", – зазначив Віктор Медведчук.

Раніше в партії "Опозиційна платформа – За життя" заявили, що економічна політика президента Володимира Зеленського – це запобігливість перед МВФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини