Головна Новини Політика внутрішня політика Повернення Віктора Ющенка в політику: які його шанси
commentss НОВИНИ Всі новини

Повернення Віктора Ющенка в політику: які його шанси

Політик нібито веде переговори відразу з двома партіями — «ЄС» і «Голос»

23 лютого 2021, 12:15 comments3110
Поділіться публікацією:

Колишні президенти Кравчук і Кучма поверталися в політику як глави українських делегацій в ТКГ. Кравчук і зараз там. Порошенко теж в грі — як нардеп і голова партії "Європейська солідарність". Янукович — у бігах. Чи може повернутися у велику політику Ющенко (ряд Телеграм-каналів поширює інформацію, що він не проти, і нібито навіть веде переговори з декількома політиками з "Європейської солідарності" і "Голосу")? По кому б ударило таке повернення? "Коментарі" вирішили дізнатися відповіді в експертної групи.

Повернення Віктора Ющенка в політику: які його шанси

Ющенко може повернутися у велику політику. Колаж: Українська правда

Відмінність — особлива бездарність

Народний депутат України IV і V скликань, директор Українського центру соціальної аналітики Євгеній Філіндаш вважає, що жоден із колишніх президентів України не залишив по собі доброї пам'яті за результатами свого правління.

"А повернення Кравчука і Кучми в політику як глав українських делегацій в ТКГ мало своїм результатом повний нуль", — каже Євген Філіндаш.

На його думку, Ющенко відрізняється особливою бездарністю навіть на тлі всіх інших українських президентів.

"Недарма він поставив світовий антирекорд для діючих президентів під час свого повторного балотування у 2010-му році — набравши лише 5,45% голосів виборців. Тому повернутися-то Ющенко може, але вдарить таке повернення тільки по тій партії, яка візьме його у свої ряди", — упевнений директор Українського центру соціальної аналітики.

Чи слід "діставати Ющенка із шафи"?

Політтехнолог Борис Тизенгаузен нагадує, що якщо на початку каденції Ющенко викликав оптимізм, то йшов із посади, як практично всі до і після нього, у великому мінусі.

"В кінці перебування Ющенка на посту глави держави ми бачили слабкого президента, який чекав можливості швидше передати свої повноваження. Бачив, що багато чого йому не вдалося. Що "любі друзі" крадуть. А якщо "ці руки нічого не крали", це не означає, що не крали інші... Він покинув президентський пост певною мірою зламаною людиною, яка мріє піти на спокій, розводити бджіл. І зараз Ющенко точно не виглядає як людина, здатна повернутися в політику  як потужна фігура", — вважає Борис Тизенгаузен.

Політтехнолог зізнався, що не бачить цінності Ющенко як самостійного політичного гравця, здатного очолити якусь партію.

"Електоральне поле, на якому, умовно, міг би грати Ющенко — прозахідне. Цей напрямок зараз досить щільно зайнятий "Голосом" і "Європейською солідарністю". Якби Ющенко за рік-два до рішення повернутися у велику політику почав з'являтися в ЗМІ, збирати експертні столи, давав дієві поради, як-небудь нагадав про себе — можна було б стартувати. А просто "дістати із шафи Ющенко"  це програшна затія",  підкреслює Борис Тизенгаузен.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, до чого прийшла Україна за часів президентства Віктора Ющенка.

До слова, також на порталі знайдеться матеріал про серіал від стрімінгової платформи Netflix, в якому фігурує ім'я президента Ющенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини