Головна Новини Політика внутрішня політика Порошенко може стати прем’єр-міністром — Турчинов
commentss НОВИНИ Всі новини

Порошенко може стати прем’єр-міністром — Турчинов

Для подібного кроку знадобляться позачергові парламентські вибори

10 лютого 2021, 10:06 comments4736
Поділіться публікацією:

П’ятий президент України Петро Порошенко готовий очолити український уряд. Подібними роздумами на тему ймовірного прем’єрства поділився колишній секретар РНБО Олександр Турчинов в інтерв’ю BBC News Україна.

Порошенко може стати прем’єр-міністром — Турчинов

Турчинов вважає, що у Порошенка достатньо досвіду, аби стати прем’єром. Фото: УНІАН

Турчинов переконаний, що Порошенко достатньо підготовлений інформаційно та політично, аби зайняти пост прем’єр-міністра. Утім, для цього знадобляться позачергові парламентські вибори — щоб в Уряді справді розробляли правильну концепцію розвитку України. Найкращим варіантом співпраці у вітчизняній політиці Олександр Турчинов розглядає союз "конструктивних сил".

"Одна із задач, чому я погодився очолити штаб "Європейської солідарності" — це якраз спроба об'єднати демократичні, конструктивні сили, щоби взявши більшість у Верховній Раді, сформувати компетентний уряд і забезпечити динамічний розвиток країни, її європейську та євроатлантичну інтеграцію", — детально пояснив екс-очільник РНБО.

Саме з таким, проєвропейським та достатньо далекоглядним, політичним зібранням у Порошенка як імовірного прем’єра є шанси виправити помилки нинішньої влади.

Турчинов вважає, що всі наявні на сьогодні варіанти коаліцій у парламенті (наприклад, "Слуги народу" із "Батьківщиною" тощо) — доволі туманні. А поза тим слід переглянути чимало прийнятих Радою нинішнього скликання законів, виправити численні помилки цієї влади. Політик висловлює сподівання на те, що зрештою в країні не повториться сценарій 2014 року, коли система "була повністю некерованою".

"Саме тому я сподіваюся, що вистачить якщо не розуму, то хоча б інстинкту самозбереження [у нинішньої влади], щоб піти на дострокові вибори і віддати той тягар, який вони не можуть тягнути", — підкреслив Олександр Турчинов.

Між тим, відповідаючи на запитання журналіста про можливе об’єднання у коаліцію "ЄС" та "Слуг народу", політик не заперечив подібного варіанту. Хоча і вважає, що у провладної партії досить мізерні шанси на "прозріння".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що першим, хто заговорив про кандидатуру Петра Порошенка на місце прем’єр-міністра став екс-нардеп Дмитро Ярош. Політик переконаний, що на місці Зеленського запропонував би Порошенку пост глави уряду, адже той добре розбирається в економіці, що допоможе зараз уникнути колапсу.

Також на порталі можна дізнатися, які ж іще варіанти кандидатур на крісло прем’єра розглядаються в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Овак Арсенов

10 лютого 2021, 13:34

Чіп і Дейл поспішають на допомогу

Виктор

10 лютого 2021, 13:03

Йдіть в дупу, обидва.

вячеслав

10 лютого 2021, 12:27

Желание-не всегда совпадает с действительностью

Alex

10 лютого 2021, 11:55

Клоун президент и Барыга премьер - это будет очень интересный тендем, развалят страну за пол-года.

Александр

10 лютого 2021, 11:38

Не дай Бог!!!!


Новини