Головна Новини Політика внутрішня політика Польща може передати Києву вакцини від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща може передати Києву вакцини від коронавірусу

З середини літа цього року МЗС і закордонні дипломатичні установи активно працюють в країнах-потенційних виробників вакцин з метою встановлення прямих контактів не лише з урядами зазначених держав, а й з власниками компаній, які розробляли на той момент і зараз вже розробили вакцини

30 грудня 2020, 22:00
Поділіться публікацією:

Заступник глави МЗС України Євген Єнін заявив, що Польща може передати для українців понад 1 млн доз вакцини від COVID-19.

Польща може передати Києву вакцини від коронавірусу

Фото: dw.com

Про це він сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Польська сторона в черговий раз продемонструвала своє дружнє ставлення до української сторони, запропонувавши нам певну кількість вакцини", — сказав Енин.

Йдеться про те, що після отримання самої Польщею необхідної кількості вакцин, вона готова поділиться з вакцинами з українцями.

За словами заступника міністра, ще пів року тому МЗС і закордонні дипломатичні установи активно працюють в країнах-потенційних виробників вакцин з метою встановлення прямих контактів не лише з урядами зазначених держав, а й з власниками компаній.

Він підкреслив, що географія переговорів не обмежується Європою або Америкою, і МЗС так само активно працює і на азіатському напрямку.

Раніше повідомлялося, що Україна веде переговори з Польщею, яка зможе бути посередником в отриманні вакцини від коронавірусу від Європейського Союзу. Треті країни будуть отримувати вакцину через одну з країн-членів ЄС.

Нагадаємо, медичні працівники відзначають, що не вірять в те, що смерть в обох випадках сталася в результаті введення вакцини. Медичний центр Університету Хадасса стверджує, що у загиблого 88-річного чоловіка були важкі захворювання. У загиблого на день раніше, за їхніми словами, також були серцеві напади в минулому. Першому загиблому щеплення зробили приблизно о 8:30 в клініці Clalit Health Services. Деякий час він ще знаходився в лікарні, але після того, як медики переконалися, що побічних ефектів немає — його відпустили додому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ua.interfax.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини