Головна Новини Політика внутрішня політика Політолог розповів, чому Зеленському важливо пам'ятати про досвід Януковича
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог розповів, чому Зеленському важливо пам'ятати про досвід Януковича

Політолог заявляє, що Дмитро Фірташ і Сергій Льовочкін у 2013 році організували Майдан для Віктора Януковича

20 жовтня 2020, 08:00
Поділіться публікацією:

Політичний експерт Микита Варламов у своєму блозі на сайті "Кореспондент" заявив, що олігархи Дмитро Фірташ і Сергій Льовочкін у 2013 році нібито організували Майдан тодішньому президенту Віктору Януковичу через втрату контролю над митницею.

Політолог розповів, чому Зеленському важливо пам'ятати про досвід Януковича

майдан

Блогер заявляє, що зараз Фірташ і Льовочкін знайшли спільну мову з командою Володимира Зеленського і навіть фінансують "слуг народу" напередодні місцевих виборів. Варламов вважає, що президенту Володимиру Зеленському варто пам'ятати про досвід Віктора Януковича, який спочатку також отримував підтримку.

"Янукович в обмін на підтримку надав Фірташу і Льовочкіну тепличні умови на ринку добрив, а також віддав їм в руки митницю — бездонний колодязь "чорного кеша". Однак інтриги та чвари в олігархічних колах призвели до того, що в другій половині 2013 року Фірташа і Льовочкіна з митниці прибрали, і їх частка в контрабанді різко вичерпалася", — заявляє політичний експерт.

Микита Варламов також пише, що його дивує той факт, що після Євромайдану Льовочкін не вирушив ні у вигнання, ні у тюрму. Він також вважає, що від втечі олігархам вдалося врятуватися нібито завдяки угоді з Петром Порошенко.

"Тому Володимиру Зеленському варто було б задуматися, навіщо його оточення нав'язує президенту таких сумнівних спонсорів. Мало того, що вони за своє спонсорство попросять багато, так ще й "кинуть" при першій же необхідності. Добре, якщо мирно, а можуть і новий Майдан організувати", — заявляє експерт.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва заочно заарештував колишнього міністра оборони України Павла Лебедєва у справі про розстріли на Євромайдані в 2014 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини