Головна Новини Політика внутрішня політика Політолог назвав справу Татарова політичною розправою
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог назвав справу Татарова політичною розправою

Підозра Олегу Татарову схоже на політичну розправу з боку директора НАБУ Ситника, вважає політолог

19 грудня 2020, 11:01
Поділіться публікацією:

Вручення підозри заступнику глави Офісу Президента Олегу Татарову — це політичний процес, який без оприлюднення доказової бази виглядає, як політична розправа директора НАБУ Артема Ситника. Про це політолог Тарас Семенюк заявив в інтерв'ю журналістам.

Політолог назвав справу Татарова політичною розправою

Олег Татаров

"Історія з Татарова — це політична розправа, оскільки склад злочину там вельми сумнівний. І всі юристи підтвердять, що в цій справі політики більше, ніж юридичної історії. Якщо буде судовий процес, то Татарів звичайно ж буде захищатися, а ми зможемо дізнатися позицію правоохоронних органів, доказову базу. Поки що все виглядає, як притягнуте за вуха", — сказав він.

Говорячи про необхідність втрутитися в цю ситуацію Верховній Раді, політолог зазначив, що саме нинішнє скликання парламенту повинен вирішити правову колізію навколо директора НАБУ.

"Ситуація з визнанням КС, що призначення Ситника директором НАБУ не було президентськими повноваженнями — це відповідальність попередньої влади. Вона створила цей прецедент. Не треба бути сильним юристом або аналітиком, щоб передбачити ймовірність звернення групи народних депутатів до КС з приводу цього прецеденту. А КС просто верифікувати той факт, що президент не міг призначати главу Бюро. Сьогодні Верховна Рада повинна була б це виправити. Але це питання до монобільшості, якої у нас де-факто немає", — підкреслив Тарас Семенюк.

Відповідаючи на питання про те, чи не погіршить чи "справу Татарова" криза навколо антикоррпуційних органів, політолог сказав: "Її немає. Адже проблем з НАБУ, як з органом, на сьогодні немає. Ніхто не говорить, що НАБУ треба зносити. І ми не можемо собі це дозволити, це несе репутаційні ризики для України. Але питання директора НАБУ, який за рішенням суду внесений до реєстру корупціонерів — це вже серйозна проблема, яка несе загрозу репутації цього органу. Не може людина, визнана корупціонером, очолювати антикорупційну інституцію", — підсумував Тарас Семенюк.

Як відомо, раніше заступник голови ОПУ Олег Татаров заявив, що Артем Ситник не може займати посаду директора НАБУ після рішення КС про незаконність його призначення. 1 грудня стало відомо, що НАБУ розслідує справу стосовно Олега Татарова про можливу його причетність до фальсифікації експертизи у справі забудовника Максима Микитася.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини