Головна Новини Політика внутрішня політика Політичне майбутнє Разумкова: президентські амбіції або відволікання уваги
commentss НОВИНИ Всі новини

Політичне майбутнє Разумкова: президентські амбіції або відволікання уваги

Відео Дмитра Разумкова розцінили як недвозначний натяк на можливий власний політичний проект

2 лютого 2021, 13:30
Поділіться публікацією:

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков опублікував відеоролик про початок роботи п'ятої сесії Верховної Ради ІХ скликання.

Політичне майбутнє Разумкова: президентські амбіції або відволікання уваги

Колаж "Коментарів" - автор Дмитро Романюк

Багато хто сприйняв відео як старт Разумкова як "сольного" політика, поза "Слугою народу". Хоч сам він про це не заявляв. Можливість окремого політичного плавання потрапило в поле зору політологів — для читачів "Коментарів" свою точку зору щодо перспектив Разумкова висловили українські експерти.

"Позачергові вибори в Раду — реальна перспектива"

Політолог Кирило Сазонов вважає, що ролик Дмитра Разумкова дійсно можна розглядати як заявку на самостійну політичну кар'єру.

"Він давно вже веде свою гру і тепер просто демонструє це наочно, — підкреслює політолог. — Рейтинг партії "Слуга народу" досить низький і розмови про позачергові вибори до Верховної Ради змушують політиків приймати такі рішення. Тим більше якщо розглядати ситуацію в контексті рейтингів довір до політиків".

На першому місці, нагадує Кирило Сазонов, залишається діючий президент Володимир Зеленський. А за ним досить близько йде трійка кандидатів, яким найбільше довіряють українці. Це Віталій Кличко, Володимир Гройсман та Дмитро Разумков.

"При цьому Кличко залишається у фокусі ЗМІ завдяки своєму посту мера столиці, Гройсман досить активно присутній в медійному просторі з критикою помилок чинного Кабміну і альтернативними пропозиціями щодо розвитку економіки, а Разумкова ми бачимо тільки на засіданнях погоджувальної ради або на сесіях Верховної Ради. Ось він і вирішив виправити цей недолік, запустивши перший ролик. Що зайвий раз підтверджує — позачергові вибори до Верховної Ради це цілком реальна перспектива", — підкреслює політолог.

На думку Кирила Сазонова, примкнути до Разумкова, якщо він офіційно почне "самостійне плавання", може частина фракції "Слуга народу", яка була спочатку орієнтована на нього.

"Разумков робитиме ставку на імідж директора"

Політичний консультант, глава Центру політичних студій "Доктрина" Ярослав Божко зазначає: "Разумков дійсно готує свій політичний проект, про що говорить ряд непрямих факторів. Швидше за все, він буде на кораблі до кінця, роблячи такий крок уже в момент максимальної ерозії".

За словами Ярослава Божко, в СН є група депутатів, які називаються умовно центристами та асоційованих з Разумковим. І вони — найімовірніші учасники його команди. Він також підкреслює, що багато чого буде залежати від моменту виходу: чи буде це під президентські вибори, або під дострокові парламентські.

"Вже зараз говорять про зустрічі Разумкова з потенційними спонсорами, — продовжує політконсультант. — Однак навряд чи можна бути впевненим, в тому, що йому вдасться що-небудь масштабне без власників найбільших національних телеканалів. Тому успіх проекту Разумков безпосередньо залежить від того, наскільки зацікавляться їм люди з оточення Сергія Льовочкіна, Ігоря Коломойського, Віктора Пінчука або Ріната Ахметова".

Ярослав Божко вважає, що Разумков робитиме ставку на імідж "директора", управлінця, що вже видно в загальних рисах на його першу ролику.

"Однак, така явна заявка вже зараз може виявитися фальстартом, якщо проти нього почнуть мінусову кампанію", — прогнозує експерт.

Як повідомляв портал "Коментарі", в мережі вже знайшли кілька знаків, які вказують на те, що спікер досить прозоро натякнув на свої президентські амбіції: у відео, крім нього, немає інших людей, всі питання він вирішує сам, а окремий акцент зроблений на зелено-білій табличці "Вихід".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини