Головна Новини Політика внутрішня політика Підозра в держзраді Шарія: що буде з партією скандального блогера
commentss НОВИНИ Всі новини

Підозра в держзраді Шарія: що буде з партією скандального блогера

Чи можуть її ліквідувати

17 лютого 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що може бути з однойменною партією скандального блогера Анатолія Шарія, якому Служба безпеки України пред'явила підозра в державній зраді. Глава громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська на своїй сторінці в Facebook розповіла про те, чи можуть ліквідувати партію Шарія.

Підозра в держзраді Шарія: що буде з партією скандального блогера

Фото: Скрiншот

За її словами, політична сила продовжить своє існування, попри підозру в зраді її лідера. Айвазовська зазначила, що законодавство передбачає заборону на діяльність партії, якщо Міністерство юстиції зможе заборонити її діяльність через суд.

Причиною заборони може стати порушення вимог, які передбачає Конституція України. Вона підкреслила, що Шарій не є формальним засновником партії, а підозра в державній зраді не означає вирок.

Айвазовська зазначила, що партія не може припинити своє існування навіть якщо один з її членів або лідерів підозрюється в скоєнні серйозного злочину.

16 лютого Служба безпеки України оголосила підозру скандальному блогеру Анатолію Шарію за статтями про державну зраду і порушення рівноправності громадян.

В СБУ повідомили, що з 2012 року Шарій разом з державними та неформальними структурами Росії веде системну інформаційну війну проти Української держави, поширюючи фейки, перекручуючи факти й беручи участь в інформаційних операціях.

Його звинуватили в дискредитації дій української влади та спотворенні подій війни на Донбасі, а також навели численні факти його участі в російських пропагандистських шоу.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Зеленського прокоментували можливе закриття каналу "Прямий".

Читайте також про те, хто може бути наступним після Шарія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини