Головна Новини Політика внутрішня політика «Петля Ситника»: У «Слузі народу» заявили про успішність операції НАБУ із затриманням колишнього топ-менеджера «Привату»
commentss НОВИНИ Всі новини

«Петля Ситника»: У «Слузі народу» заявили про успішність операції НАБУ із затриманням колишнього топ-менеджера «Привату»

Слідство у "справі Приватбанку" продовжується

25 лютого 2021, 15:30
Поділіться публікацією:

Народний депутат України від "Слуги Народу" Ірина Верещук назвала вдалою операцію затримки літака, на борту якого був Володимир Яценко. Про це вона розповіла в ефірі "4 каналу". 

«Петля Ситника»: У «Слузі народу» заявили про успішність операції НАБУ із затриманням колишнього топ-менеджера «Привату»

Справу "Приватбанку" в "Слузі народу" вважають успішною. Фото із відкритих джерел

За словами політика, підозри, вручені у кримінальному провадженні по "ПриватБанку" — вагомий і важливий крок, який засвідчує, що слідство активно розвивається у вагомій для українців справі.

"Навіть ось цей розворот літака, який мав би перетнути повітряний простір, хай це буде уже трішки серіал, можливо, це більше емоцій, ніж є насправді, але все-таки "петля Ситника" вдалася", — прокоментувала вона.

Як відомо, трьом колишнім топ-менеджерам ПриватБанку повідомили про підозру у розтраті понад 136,89 млн грн. Один із них — екс-перший заступник голови правління банку Володимир Яценко, літак із яким екстрено посадили у "Борисполі". 

Екс-голові правління, зокрема, про підозру повідомлено поштою, оскільки місцезнаходження його не встановлено.

Директор НАБУ, Артем Ситник, коментуючи "справу Привату", сказав, що "слідство не стоїть на місці", а також підозрює змову топ-менеджерів банку з посадовцями НБУ.

"Кошти виводилися із Приватбанку на тому етапі, коли він був комерційною структурою і власники не були суб'єктами, підслідними НАБУ. Однак, ми припускаємо, що колишні очільники та бенефіціари банку вже тоді могли діяти у змові з посадовцями Нацбанку, тому в межах розслідування перевіряємо можливість цієї змови та її наслідки для держави", — розповів очільник НАБУ в інтерв’ю "ЦензорНет".

Ситник підкреслив, що у цій справі детективи НАБУ дійшли з Офісом Генерального прокурора до логічного етапу розслідування. Тексти підозр підписала генпрокурор Ірина Венедиктова. 

"Затримання (фігурантів  — ред.) відбулося згідно з КПК, супротиву (коментуючи позицію ОГП — ред.) не було. Розслідуємо далі", — зауважив він.

Нагадаємо, що спротив антикорупційній діяльності НАБУ Ситник вбачає в діях кількох людей, "яких вже десятки років ми називаємо олігархами". З ними він пов’язує і основні спроби атаки Бюро, і блокування окремих резонансних розслідувань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ирина

25 лютого 2021, 17:25

Сильно органы разошлись в последнее время https://kosatka.media/category/elektroenergiya/news/genprokuratura-podozrevaet-eks-chinovnikov-ukrenergo-v-nanesenii-ushcherba-na-bolee-380-mln-grn


Новини