Петиція про мобілізацію депутатів набрала необхідну кількість голосів: який наступний крок

Президент України має розглянути петицію про мобілізацію народних депутатів.

Петиція, у якій звертаються до президента України з закликом до "справедливої мобілізації громадян", зокрема народних депутатів та інших чиновників на державних посадах, набрала необхідну кількість голосів. Тепер її має розглянути президент України.

Автор петиції Олександр Дубінський опублікував її 3 вересня з закликом вжити "невідкладних заходів" щодо зміни кількох законів України, які стосувалися б мобілізації народних депутатів. Дубінський вказує у тексті петиції, що захист Вітчизни є обов'язком громадян України, однак існує певна нерівність щодо мобілізації в Україні.

"Існують законодавчі прогалини, які призводять до нерівних умов мобілізації. Зокрема, народні депутати України, які є військовозобов’язаними… не підлягають призову на військову службу під час мобілізації", - стверджується в петиції.

За словами автора петиції про мобілізацію народних депутатів такі обставини порушують "принципи справедливості перед законом". Крім того, такий чинник впливає на соціальну напруженість в Україні.

За словами Олександра Дубінського мобілізація народних депутатів зможе заповнити можливу нестачу військовослужбовців.

"Суспільство вимагає справедливої мобілізації під час воєнного стану", - підсумовує автор петиції про мобілізацію нардепів.

За три дні до закінчення петиція про мобілізацію народних депутатів набрала понад 25 тис. голосів. Наступний крок - це розгляд петиції президентом України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з’явилась нова інформація про можливе побиття нардепа Олександра Дубінського у СІЗО.

Також "Коментарі" писали, що українці назвали головну причину, яка зупиняє їх від мобілізації.