Головна Новини Політика внутрішня політика Осінній призов-2020: в Генштабі розповіли, кого і на яких умовах будуть призивати на військову службу
commentss НОВИНИ Всі новини

Осінній призов-2020: в Генштабі розповіли, кого і на яких умовах будуть призивати на військову службу

Сьогодні в Україні стартував осінній призов на строкову військову службу

1 жовтня 2020, 14:29
Поділіться публікацією:

Осінній призов у 2020 році триватиме з жовтня по грудень. Планується, що на строкову військову службу призвуть 13 570 осіб, серед яких 7500 осіб будуть спрямовані в Збройні сили, 600 осіб — до Держспецтрансслужби, 4970 осіб — в Національну гвардію і 500 осіб — в Держприкордонслужбу. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України на своїй сторінці в Facebook.

Осінній призов-2020: в Генштабі розповіли, кого і на яких умовах будуть призивати на військову службу

У Генштабі відзначають, що призов українців у віці 18-19 років буде відбуватися виключно за їх бажанням, яке вони повинні підкріпити це відповідною заявою.

Згідно ст.15 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", на військову службу будуть призивати осіб чоловічої статі у віці від 18 до 27 років, придатні за станом здоров'я і у яких немає звільнення або відстрочки від призову.

Раніше "Коментарі" писали, що у зв'язку з епідеміологічною ситуацією, кожен призовник проходитиме тест на наявність імунних тіл в організмі. Тільки його результати стануть остаточними для прийняття рішення: придатний чи ні. Також всі призовники будуть направлені на службу в мирні регіони України, проходження строкової служби на території ООС заборонено.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини