НБУ готується прийняти мільярди від сім'ї Назарбаєва та російського інвестиційного фонду Baring Vostok

До фінансового зростання компанії Kaspi причетна династія Назарбаєва

Казахстанський роздрібний системоутворюючий банк Kaspi з капіталізацією в 21 млрд доларів США планує увійти на український ринок. Згідно з інформацією з багатьох джерел, вражаюче зростання компанії пов'язане з династією Назарбаєва та російським фондом прямих інвестицій Baring Vostok. Про це повідомляє УНН.

Згідно з даними американського Forbes, "перетворення Kaspi з невеликого стартапу в гіганта фінансових технологій" має серйозну причину. Forbes припускає, що до приголомшливого збільшення компанії можуть бути причетними племінник колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Кайрат Сатибалди.

Офіційної позиції НБУ на чолі з Кирилом Шевченком стосовно того, чи допустять на ринок інвестиції від Назарбаєва та Московського фонду, поки ще не було.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Казахстані у місті Талдикорган протестувальники знесли встановлений там пам'ятник експрезиденту Нурсултану Назарбаєву. Після його відставки столиця країни – Астана – була перейменована на Нур-Султан, на честь колишнього президента та відкрито низку пам'ятників по країні.

Також "Коментарі" писали, що колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва усунули від керівної посади. У телевізійному зверненні Токаєв заявив, що негайно бере на себе керівництво Радою безпеки, у якій Назарбаєв мав значний вплив після несподіваного відходу з посади президента в 2019 році.

Читайте на порталі "Коментарі": у Казахстані усі організації, які займаються легальним видобутком криптовалют, попередили про відключення від електромережі.