Нарівні з комунізмом: партія Шарія може бути заборонена в Україні

Окружний суд звернулася в Мін'юст з метою перевірити і заборонити діяльність політичної партії Анатолія Шарія

Окружний адміністративний суд Києва просять зобов'язати Міністерство юстиції України звернутися у суд про заборону діяльності "Партії Шарія". Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на прес-службу самого суду.

Так, причиною такого звернення стало порушення партійної ідеології закону України "про декомунізацію", який засуджує діяльність комуністичних і соціалістичних символів, переконань і принципів.

"Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Міністерства юстиції України щодо неприйняття рішення з приводу невідповідності діяльності "Партії Шарія" вимогам закону україни "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки", - зазначає прес-служба окружного суду.

Крім того позивач просить суд зобов'язати Мін'юст звернутися з позовом у суд про заборону діяльності "Партії Шарія" на території України та скасувати державну реєстрацію.

"Зараз суд вирішує питання про відкриття провадження за цим позовом", - відзначили в суді.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що блогер і політик Анатолій Шарій охарактеризував свій електорат в Україні як "найбільш освічена і молодий".