Головна Новини Політика внутрішня політика НАБУ викликає на допит суддю Вовка
commentss НОВИНИ Всі новини

НАБУ викликає на допит суддю Вовка

Крім судді Павла Вовка НАБУ вирішило допитати ще 8 підозрюваних у виробництві щодо суддів ОАСК

29 липня 2020, 21:29 comments1089
Поділіться публікацією:

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) викликає на допит дев'ять підозрюваних у виробництві по керівництву Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), в тому числі голову цього суду Павла Вовка. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

НАБУ викликає на допит суддю Вовка

"Повістка про виклик Вовка Павла В'ячеславовича, за адресою: м. Київ, вул. Петра Болбочана,8. Вам необхідно прибути 03.08.2020 в 08.00, 06.08.2020 о 08.00 в Національне антикорупційне бюро України за адресою: м. Київ, вул. Василя Сурікова,3, для участі у проведенні слідчих (розшукових) та процесуальних дій у т. ч. допиту в якості підозрюваного, вручення процесуальних документів і т. п., у кримінальному провадженні №22020120000000019 від 17.07.2020", – йдеться в повістці на ім'я Вовка.

На допити також викликаються заступник голови ОАСК Євген Аблов, суддя-спікер ОАСК Богдан Санін, суддя ОАСК Олексій Огурцов, заступник голови ОАСК Володимир Келеберда, судді ОАСК Ігор Погрібніченка та Ігор Качур, а також ще два громадянина.

Всі порядку опубліковані на сайті НАБУ в середу.

Як повідомлялося, 17 липня НАБУ повідомило про вручення підозри чолі Окружного адміністративного суду міста Києва (ОАСК) Павла Вовка, його заступнику Євгену Аблову, п'яти іншим суддям, а також керівнику Державної судової адміністрації Зіновію Холоднюку. Крім того, зазначалося, що "продовжується процес вручення підозр ще 4 особам".

За даними відомства, всього підозри вручаються 12 особам за підозрою в захопленні державної влади.

"Ці особи, всього 12, діяли в рамках злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВСП) та створення штучних перешкод у їх роботі", – повідомляється на сторінці НАБУ в Facebook.

Чолі ОАСК інкримінується ч 3 ст. 27, ст. 351-2 (перешкоджання організація діяльності ВСП, ВККСУ), ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 375 (організація винесення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови), 2 ч. ст. 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України. Його заступнику інкримінується ч 5 ст. 27, ст. 351-2 (пособництво в перешкоджання діяльності ВСП, ВККСУ, ч. 2 ст. 376 КК України, іншим суддям ОАСК – ст. 351-2, ч. 2 ст. 375 КК, судді Суворовського районного суду м. Одеса – ст. 351-2, ч. 2 ст. 375 КК.

За версією слідства, злочинна організація брала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних і бізнесових кіл.

"Зокрема, для цього глава ОАСК використовував схему подачі штучних адміністративних позовів від підставних громадських організацій або осіб до свого ж суду з подальшим їх розглядом з визначеним результатом", – повідомляється на сторінці САП у Facebook.

Пізніше НАБУ оприлюднило відеосюжет, в якому йдеться, зокрема, про п'яти епізодах задокументованої протиправної діяльності суддів і ОАСК інших судів.

21 липня було оприлюднено ще один сюжет, в який увійшли матеріали про умисне перешкоджання з боку голови ОАСК проведенню конкурсу на посаду голови ДСА.

Раніше "Коментарі" писали, що робота майже 70 судів першої ланки паралізована через відсутність суддів, а на обласному рівні не вистачає близько 40 відсотків суддів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини