Чи ефективно діяла українська економічна влада у період війни

Компанія Active Group опитала українців, на скільки ефективно діє влада щодо економічних питань за рік війни.

Україна вже понад рік воює на кількох фронтах, окрім військового важливою частиною виживання є економічна боротьба. Про те, чи ефективно діє українська економічна влада у період війни повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Active Group.

У березні 2023 року базовий показник інфляції для України знизився з 22,7% у лютому до 19,8%. Також зміни відбулись і у споживчі інфляції, вона в пала на понад 3%, з 24,9% до 21,3%. У НБУ пояснюють, що стрімке зниження інфляції пов’язане зі значною присутністю на ринку продуктів, пального, стабільною ситуацією в енергетичній сфері, а також сприятливою ситуацією у готівковому сегменті.

Думки українців розділилась щодо ефективності дій української влади за час війни. 3,7% питаних вважають, що в умовах війни влада діяла дуже ефективно, ще 35,2% обрали варіант швидше ефективно. Однак 29,8% українців протилежної думки і вважають, що українська економічна влада у період війни працювала швидше не ефективно, а 12,3% вказують варіант дуже неефективно. 19,1% опитаних не змогло визначитись з результатом. Переглянути результати опитування на скільки ефективно діяла українська економічна влада у період війни можна нижче:

Раніше портал "Коментарі" повідомляв думки українців щодо допуску російських спортсменів до міжнародних змагань. більшість опитаних негативно ставиться до таких ідей. Окрім того, опитані критично відреагували на заборону виступати українським спортсменам на змаганнях, де представленні росіяни чи білоруси.

Також "Коментарі" писали про те, що Україна озвучила застереження для союзників. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що "для нас це неприйнятно".