Головна Новини Політика внутрішня політика Можливий новий скандал: Третьякова вважає занадто низьку зарплату нардепів
commentss НОВИНИ Всі новини

Можливий новий скандал: Третьякова вважає занадто низьку зарплату нардепів

Нардеп від "Слуги народу" Галина Третьякова розповіла, що нарахована зарплата парламентарія відрізняється від того, що він отримує "на руки"

19 липня 2020, 18:27 comments1349
Поділіться публікацією:

Народний депутат від фракції "Слуга народу" і голова комітету соціального захисту при Верховній Раді Галина Третьякова заявила, що заробітна плата її колег у парламенті не відповідає їх завантаженні і не дозволяє якісно виконувати свою роботу. Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню "Громадське".

Можливий новий скандал: Третьякова вважає занадто низьку зарплату нардепів

Так, парламентарій назвала суму обчислень з щомісячного заробітку народного обранця і підкреслила, що кінцевий підсумок викликати заздрість з боку не може, тим більше, що в Раді не передбачені аванси.

"У нас депутатам налічують в середньому 42 тисячі гривень в місяць "брутто", а "на руки" (після вирахування податків) вони отримують 32-35 тисяч в залежності від того, йшов нардеп у відпустку", — зазначила Третьякова.

Також вона додала, що великі інтервали між получками не дозволяють нормально планувати свої витрати, що створює незручності і вганяє в матеріальну нужду.

"Нас весь час смикають, це один раз в місяць, місяць пройшов, ти отримуєш її 10-15 числа, не встигаєш сформувати свої витрати, для того, щоб це робити", — зазначила політик.

Важливо відзначити, що за словами Галини Третьякової, зазначена сума зарплати зовсім не призначається тільки для самого парламентарія, але передбачає супутні витрати.

"Народний депутат зобов'язаний мати юридичну підтримку, організаційну... повинен бути контроль того, що з'являється в ЗМІ. Крім того, повинен бути особистий помічник, який буде твій формувати робочий розклад... І всі ці 42 тисячі гривень — це мало для роботи нардепа", — підсумувала парламентарій.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Галина Третьякова зробила резонансну заяву, в якій назвала дітей з неблагополучних сімей з безробітними батьками, низькосортними. У перші ж години її репліка викликала колосальний скандал і вимоги від опозиційних партій про її відставку, але у соціальних мережах політика підтримали, вказуючи, що в цілому вона права.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини