Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук закономірно потрапив до п'ятірки найвпливовіших українців - думка журналіста
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук закономірно потрапив до п'ятірки найвпливовіших українців - думка журналіста

Дмитро Джангіров прокоментував рейтинг найвпливовіших людей, в якому глава політради партії ОПЗЖ Віктор Медедчук посів п'яте місце

23 грудня 2020, 13:16
Поділіться публікацією:

П'яте місце Віктора Медведчука в рейтингу найвпливовіших людей України за версією видання "Вести" є закономірним наслідком його діяльності. Про це заявив журналіст і телеведучий Дмитро Джангіров:

Медведчук закономірно потрапив до п'ятірки найвпливовіших українців - думка журналіста

Глава політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук

"У своєму вельми неоднозначному інтерв'ю газеті The New York Times президент Володимир Зеленський, серед іншого, de facto легалізував 5-е місце Віктора Медведчука в рейтингу" 100 найвпливовіших в Україні людей і явищ "від видання "Вести".

Нагадаю, що чинний Президент "за власною ініціативою" поскаржився американським журналістам на Віктора Медведчука, хоча ті його питали тільки про Ігоря Коломойського і Петра Порошенка.

У цитованому рейтингу "Вістей" з одного боку, можна відзначити — "змішалися в купу коні, люди", з іншого — певна логіка в цьому є.

Практично всі рішення в поточному році приймалися в тій чи іншій мірі з урахуванням пандемії, тому 1-е місце в рейтингу впливовості "людей і явищ" для COVID-19 цілком логічно, хоча і дещо незвично.

Настільки ж логічно 2-е місце в рейтингу впливовості напівформальному інституції "посли G7" — вони у нас, дійсно, "до кожній бочці затичка", коли мова йде про прийняття серйозних рішень; крім того, "посли G7" грають роль "морального арбітра", регулярно виступаючи з роз'ясненнями "що таке добре, а що таке погано".

Очевидно, що подібного роду інституціалізація зовнішнього управління по офіційних каналах істотно знизила впливовість каналів неформальних (хоча сума впливу зросла), тому цілком логічно падіння впливу Джорджа Сороса, — він 8-й в рейтингу в порівнянні з 2-м місцем в минулому році і його вірного українського міньйону Віктора Пінчука — 18-е місце (3-е — в 2019-м).

Третє місце в рейтингу відведено Ринату Ахметову, безперечного лідера в непрозорому впливі на прийняття політико-економічних рішень, четверте — дуету Президент Володимир Зеленський — глава Офісу Президента Андрій Єрмак, що не дивно при делегуванні главою держави таких обсягів політичного суверенітету 2-му місцю рейтингу, і економічних важелів — 3-му.

Лідером в ряду публічних політиків — на 5-й сходинці рейтингу — є Віктор Медведчук. Цілком логічно, бо він запропонував вирішення проблеми COVID-19 (1-е місце в рейтингу "Вести"), яка викликала бурхливу дискусію в суспільстві, і є послідовним опонентом методів зовнішнього управління. Крім того, в сфері врегулювання на Донбасі він виступає постійним опонентом Зеленського і ОП (4-е місце), які за час своєї каденції навчилися коливатися разом з лінією зовнішніх гравців.

Наступним публічним політиком в рейтингу є екс-президент Петро Порошенко (7-е місце), діяльність якого також помітно нервує Володимира Зеленського.

Між двома політиками і лідерами парламентських фракцій на 6-му місці розташувався Арсен Аваков — глава МВС з 2014-го року".

"Цікаво, що спікер ВР Дмитро Разумков, розташувавшись на 9-му місці поступається за впливовістю обом лідерам опозиційних фракцій, проте набагато випереджає формального лідера фракції" Слуга Народу "Давида Арахамія (41-е місце) і формального глави однойменної партії Олександра Корнієнко (4 -е місце), що вельми красномовно говорить про роль і місце цієї партії, як політичної структури, в ієрархії влади в країні "- зазначив Джангіров.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини