Медведчук: Зеленський помиляється, якщо думає, що залишиться президентом назавжди

Лідер опозиції пояснив, чим загрожує утвердження Стратегії інформаційної безпеки України

Глава держави Володимир Зеленський вважає, що він назавжди залишиться президентом України, але він радикально помиляється. Таку думку висловив голова політради "Опозиційна платформа - За життя", народний депутат Віктор Медведчук, передає 112.ua.

В інтерв'ю телеканалу "Росія-24" на запитання журналіста про те, що "Зеленський думає, що він назавжди залишиться українським президентом?", Віктор Медведчук відповів: "Я думаю, він так і думає. Але він помиляється, причому дуже радикально помиляється" .

Народний депутат також висловив думку, що українська влада порушила Конституцію та пішла проти закону, затвердив Стратегію інформаційної безпеки держави:

"Є ще одна дуже важлива обставина, через яку можна 28 грудня внести як чорний день у календар України. І це не тільки закриття двох, а за сукупністю п'яти каналів. Відбулася подія, яка обговорюватиметься найближчим часом: Президент своїм указом ввів у дію рішення РНБО, затвердивши Стратегію інформаційної безпеки, раніше ухвалену Кабміном: що це за стратегія? Ця стратегія стосується того, щоб припинити все інакодумство в Україні до 2025 року. Друге: у цій стратегії (я міг би дуже довго розповідати про її нюанси) прямо сказано: встановити, затвердити загальнонаціональну ідентичність. Вдумайтесь в ці слова. Загальнонаціональну ідентичність у країні, яка у XXI столітті перебуває в центрі Європи, яка розмовляє різними мовами, яка ходить у різні церкви, яка вшановує різних героїв. І ось тут затвердити ідентичність, яка характерна і прийнятна лише для частини населення Західної України, націонал-радикалів. Так ось цю ідентичність затверджуватимуть указом. А в нашій Конституції, у статті 15, прямо сказано про те, що громадське життя будується на засадах політичного, економічного та ідеологічного різноманіття. Тобто - порушуючи Конституцію, порушуючи закони - нахабно, цинічно указом затверджують ось цю так звану Стратегію інформаційної безпеки і ставлять крапку на всьому, що не підходить владі, яка є професійно непридатною, владі, яка веде до краху всю країну", - наголосив Медведчук.