Медведчук закликав Зеленського слідувати Мінським угодам, щоб досягти миру на Донбасі

Голова політради "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук нагадав президенту Володимиру Зеленському, що головною передвиборчою обіцянкою було досягнення миру на Донбасі

Голова політичної ради парламентської партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук заявив, що український гарант Володимир Зеленський повинен активізувати свою роботу для досягнення миру на Донбасі, де як і раніше продовжують гинути люди. Про це політик написав у своєму відкритому зверненні до президента.

Так, за словами Медведчука, Зеленський править країною вже рік, але його обіцянки в самих ключових проблемах держави залишаються тільки словами.

"Замість обіцянки покінчити з бідністю сьогодні настала епоха злиднів, замість того, щоб припинити і домогтися миру будь-якою ціною, як це обіцяв нам чинний президент – тривають бойові дії. Гинуть люди, знищується інфраструктура. Ця тема і ця проблема залишається найбільш актуальною", - переконаний нардеп.

Медведчук підкреслює, що на сьогодні єдиний спосіб залагодити збройний конфлікт - це дотримання Мінських угод, єдиного документа, який ратифікований резолюцією Радбезу ООН і перетворився в міжнародно-правовий норматив.

"У ньому прописані пункти, як головна стратегічна мета нашого мирного плану по Донбасу, який прийнятий партією, і для реалізації якого ми сьогодні робимо все необхідне", - уклав глава опозиційного політради.

Також в цьому ключі він додав, що чинне керівництво України намагається всіляко уникнути виконання Мінських угод і посилається на інші формати переговорів, які, незважаючи на популярність, скасовано через неефективність.

"Можна згадати Женевський, Будапештський меморандуми - всі вони закінчилися саме тому, що виник Нормандський формат, виникли Мінські угоди, які були, як я вже сказав, затверджені резолюцією Радбезу ООН. І по цьому шляху треба йти, тому що іншого шляху немає. Чи є альтернатива Мінськими угодами? Є. Це втрата Донбасу для України", - резюмує Медведчук.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляли, що Віктор Медведчук визначив головні завдання для глави держави Володимира Зеленського.