Медведчук, як і більшість українців, не має доступу до правосуддя, — експерт

На думку Наталії Землянської, багато українців страждають від несправедливості в судових розглядах

На думку експерта із трудових відносин та міграції Наталії Землянської, у більшості українців не маєте доступу до правосуддя і справедливого суду. Як приклад спеціалістка наводить кейс політика Віктора Медведчука, повідомляє "112.юа", посилаючись на ефір телеканалу "Перший Незалежний".

"Якщо топового політика по ось таким якимось папірцям закривають, нібито судять, вибачте, як пересічний українець матиме доступ до правосуддя? — міркує Наталія Землянська. — Мало того, що підняли ці ставки судового збору — ти повинен платити, коли заборгованість по зарплатам майже 4 млрд, а ти повинен знайти десь кілька тисяч гривень, щоб оплатити судовий збір. ще судитися, ще й на юриста і так далі. І завжди попереносять на півроку. То якщо так чинять із впливовою людиною, яку все-таки вся країна знає, то що говорити про пересічних українців".

Експерт вважає, що правосуддя в Україні торжествує тільки в рідкісних випадках.

"Коли нам говорять — якщо вам щось не подобається, йдіть до суду, суд це розгляне і так далі і тому подібне. Ні, це шлях в нікуди. Тому це показово, ось це якраз яскравий приклад, що доступу до правосуддя, до справедливого суду немає не тільки у Медведчука — немає у більшості українців", — резюмує Наталія Землянська.

Нагадаємо, в Офісі генерального прокурора заявили, що збираються оголосити в міжнародний розшук народного депутата, члена Політичної ради партії "Опозиційна платформа — За життя" Тараса Козака. У ОПЗЖ відреагували на цю заяву, підкресливши, що політичне переслідування народного депутата Тараса Козака переслідує єдину мету: розправу над незалежними ЗМІ, телеканалами "112 Україна", NewsOne і ZIK, і знищення свободи слова в Україні.