Головна Новини Політика внутрішня політика Маркарова стала новим послом України в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Маркарова стала новим послом України в США

Указом від 25 лютого Зеленський звільнив Єльченка з посади посла в США, Антигуа і Барбуди і Ямайки.

25 лютого 2021, 23:48
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський підписав указ № 75/2021 про призначення Оксани Маркарової надзвичайним і повноважним послом України в Сполучених Штатах Америки. Про це повідомляє пресслужба Офіс президента.

Маркарова стала новим послом України в США

Володимир Зеленський і Оксана Макарова (фото з відкритих джерел)

Вітаючи Маркарова з призначенням, глава держави зазначив, що її кандидатура має три ключові переваги: патріотизм, високий професійний рівень і дуже позитивне сприйняття в США.

Зеленський зазначив, що новому послу необхідно зосередитися в першу чергу на налагодженні ефективного діалогу з адміністрацією нового президента США Джо Байдена. Також необхідно активно працювати з Конгресом США, підтримувати постійний діалог з законодавцями і зміцнювати двопартійну підтримку України.

Зеленський акцентував увагу на важливості залучення США до процесу врегулювання на Донбасі, а також до зусиль по деокупацію Криму, а також приділив особливу увагу необхідності посилення санкцій США проти Росії, зокрема за проектом "Північний потік-2".

Указом від 25 лютого Зеленський звільнив Єльченка з посади посла в США, Антигуа і Барбуди і Ямайки.

Нагадаємо, американський дипломат і колишній посол США в Москві Майкл Макфол розповів про те, як президент Росії Володимир Путін ставиться до України, а також окреслив його ідеологію. За його словами, Путін не сприймає Україну як незалежну державу і готовий завдати серйозного удару по усіма демократичному світу. Дипломат висловив думку, що не варто недооцінювати путінську ідеологію. Макфол сказав, що Путін вважає весь пострадянський простір однієї цивілізацією і одним суспільством. Він зазначив, що стримати агресію з боку Росії допоможе побудова ліберальної демократії в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини