Лишився в оточенні своїх цуциків: Рябошапка про Зеленського

Колишній генпрокурор розповів, чи підтримує зв'язок із президентом після свого звільнення

Колишній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка після залишення посади не спілкується із президентом Володимиром Зеленським. Про це ексгенеральний прокурор заявив в інтерв’ю УП.

"Мене мучить постійно думка про те, як Володимир Зеленський бездарно і нікчемно витратив найбільший шанс, який мала країна за останні 30 років – вибратись із ями та стати справді європейською країною, - сказав Рябошапка. - І пів року ми такою країною справді були. Але потім все це так бездарно спустити, як це зробив Володимир Олександрович, то це треба бути справді унікальним персонажем".

Наразі колишній посадовець співпрацює з міжнародними організаціями, консультуючи їх в питаннях України та реформ. Крім того, планує створити український think tank. Продовжує спілкуватися з Данилюком, Абромавичусом, Лещенком і Гончаруком, тоді як з президентом – тільки через публічні заяви.

Рябошапка вважає, що гарант не зміг працювати з людьми, які не на 100% його, не на 100% лояльні та готові виконувати будь-яку його забаганку.

"Як цуцики, які так виляють хвостиком. Він усіх людей, які здатні були йому сказати "ні" і не погодитись із ним, позвільняв. Тому зараз президент лишився в оточенні своїх цуциків. А вони, щойно він відвернеться, починають щось тягнути зі столу. Хоча, може, Зеленський уже й не відвертається. Не знаю", - сказав Рябошапка.

Нагадаємо, Гончарук, який залишив Україну, розповів, чим займатиметься в США.