Кучма розповів, кого вважає найвидатнішим українцем

На думку другого українського президента, не існує «лінійки», здатної виміряти, наскільки видатною є людина

30 років незалежності — це лише незначний відрізок часу, який існує Україна. За багато десятків і сотень років наша країна встигла вписати в історію не одне ім'я, чий внесок у розвиток різних сфер був неоціненний. На думку другого за рахунком президента української держави Леоніда Кучми, зараз є дуже багато критеріїв, за якими можна оцінювати "видатні здібності".

Як інформує "Українська правда", експрезидент відмовився назвати ім'я однієї людини, яка б могла претендувати на звання "найвидатнішої". При цьому політик перерахував багатьох українців, які своїм талантом, науковими дослідженнями, боротьбою за національну ідею і багатьма іншими діями посприяли тому, щоб Україна стала незалежною і постійно процвітала.

У "списку" Кучми — і перший глава української держави, нині керівник вітчизняної делегації в ТКГ з питань Донбасу Леонід Кравчук, і політики В'ячеслав Чорновіл та Левко Лук'яненко. Також Кучма згадав генерала Петра Григоренка, кінорежисера Сергія Параджанова, дослідників Патонів, письменника Миколи Гоголя, інженера Сергія Корольова і багатьох інших.

"Ну як тут виміряти, хто "видатний"? Не знаю. Немає такої "лінійки". І взагалі — чи точно найвидатніший жив під гучним іменем?" — зазначив колишній президент, нагадавши, що багато українців, які воювали за країну в Другу світову війну та захищають східні рубежі зараз, також можуть називатися досить видатними.

Також Леонід Кучма пожартував, що, цілком ймовірно, в інший час можна говорити про те, що найбільш "цінні" для нації люди вже увічнені й так — на банкнотах національної валюти.

Загалом же, підсумовуючи свою відповідь, другий український президент заявив, що у найвидатнішого громадянина України немає одного імені — їх у нього мільйони.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому, на думку Кучми, Росії вдалося анексувати Кримський півострів в України. Подробиці — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чи вважає другий український президент главу Кремля Володимира Путіна вбивцею.