Кучма написав нову книгу про Росію

Леонід Кучма присвятив РФ нову книгу через 20 років після того, як була написана «Україна - не Росія»

Другий президент України Леонід Кучма 20 листопада презентував у Києві книгу "Україна - не Росія. Двадцять років потому". Як пише портал "Коментарі", про це повідомляє агентство "Інтерфакс - Україна".

За словами Леоніда Кучми, якщо перше видання "Україна – не Росія" було присвячене перш за все російським читачам, то книга "Україна - не Росія. Двадцять років потому" адресується українським читачам.

Під час презентації Кучма розповів, що 20 років тому намагався пояснити росіянам, чому Україна і Росія – різні нації, і чому Москва має відчепитися від України, якщо не хоче рівноправних і дружніх відносин.

"Але та ганебна радість, з якою більшість росіян сприймала путінське вторгнення, показала, що марно я тоді намагався щось їм пояснити. Усі добрі слова про Росію, сказані колись, спалила сама Росія", - заявив другий президент України.

Кучма повідомив, що написати нову книгу про РФ його підштовхнула січнева трагедія, коли ракета окупантів влучила в багатоповерховий будинок у Дніпрі. На одній з фотографій з місця трагедії він побачив обгорілу книжку "Україна - не Росія".

У новій книзі екс-президент України розмірковує як про події 20-го століття, так і про події останніх десятиліть.

"20 років тому я закінчував роботу над книгою з надією. Так, говорив я, Україна - не Росія. Але дві держави можуть жити, як хороші сусіди, не просто не ворогуючи, а й роблячи одна одну сильнішою. 20 років тому до обох країн у мене були теплі почуття. Сьогодні ж я відчуваю безмежну гордість за Україну і безмежний гнів на Росію", - наголосив Кучма.

Раніше портал "Коментарі" писав, що другий президент незалежної України Леонід Кучма спрогнозував, чим може закінчитися війна з Росією. На його думку, переможець в цій битві буде тільки один, тобто, ця війна не завершиться компромісним рішенням.