Головна Новини Політика внутрішня політика КСУ визначить конституційність "антиколомойского" закону
commentss НОВИНИ Всі новини

КСУ визначить конституційність "антиколомойского" закону

Завтра в КСУ відбудеться засідання, присвячене розгляду закону про банки

15 липня 2020, 21:29
Поділіться публікацією:

Конституційний суд України призначив на 16 липня розгляд справи щодо конституційності закону про банках, за яким в КСУ подали подання 64 парламентарія. Про це повідомляється на сайті КСУ.

КСУ визначить конституційність "антиколомойского" закону

У своєму конституційному поданні народні депутати оскаржують положення банківського закону, які, на їхню думку, надають перевагу по оскарженню розпорядчих актів перед іншими учасниками судового процесу Національному банку, Фонду гарантування вкладів фізосіб і пов'язаними з ними держустановам.

"Крім того, на думку народних депутатів, змінами, внесеними законом, знівельовано принцип верховенства права, засади змагальності та рівності учасників судового процесу і таким чином порушено право на справедливий суд та ефективний захист позивачів у справах щодо оскарження зазначених розпорядчих актів", — повідомили в КСУ, анонсуючи засідання 16 липня.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що депутати Верховної Ради підтримали скандальний закон про банки, який отримав популярність під назвою "антиколомойский", а економічні експерти оцінили його наслідки для української економіки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини