Головна Новини Політика внутрішня політика КСУ відреагував на відсторонення від обов'язків голови відомства О.Тупицького - опубліковано звернення
commentss НОВИНИ Всі новини

КСУ відреагував на відсторонення від обов'язків голови відомства О.Тупицького - опубліковано звернення

Судячи з цього прес-релізу, Зеленському ніхто поступатися не буде

29 грудня 2020, 23:27
Поділіться публікацією:

Конституційний суд України дав відповідь президенту України Володимиру Зеленському з приводу його указу щодо відсторонення Олександра Тупицького від виконання посадових обов'язків голови КСУ. З цього приводу, прес-служба відомства поінформувала про те, незабаром буде зібрано спеціальне пленарне засідання.

КСУ відреагував на відсторонення від обов'язків голови відомства О.Тупицького - опубліковано звернення

Суд не визнає це рішення глави держави, аргументуючи тим, що рішення про звільнення судді Конституційного Суду України з посади з підстав, визначених частиною другою статті 149-1 Основного Закону України, приймається виключно Конституційним Судом України на спеціальному пленарному засіданні, і ніякий інший орган або посадова особа не можуть прийняти таке рішення замість нього.

КСУ відреагував на відсторонення від обов'язків голови відомства О.Тупицького - опубліковано звернення - фото 2

Раніше "Коментарі" писали про те , що Президент України Володимир Зеленський тимчасово позбавив повноважень главу головного державного суду України Олександра Тупицького. Термін відсторонення — два місяці.

Крім того, порталу стало відомо про те, що Сергій Кривонос прокоментував своє звільнення з посади заступника секретаря РНБО




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ізя

31 грудня 2020, 12:43

Будь ласка, напишіть мені, як це може бути, що не можна позбавитися від якогось чиновника, який себе дискредитував?! Ми, народ, обирали президента та депутатів, яких уповноважили від нашого імені призначати та звільняти різних чиновників. Тупицьких ми не обирали. Звільняти тупицьких - повне право і обов'язок перед нами президента та депутатів.


Новини