Корупція на митниці: політолог розповів, чому бюджет недоотримує мільярди гривень

На думку фахівця Володимира Цибулька, за корупцією стоять конкретні чиноники на митниці

Володимир Цибулько у своєму блозі на Facebook розповів про людей, які можуть бути причетні до корупції на митниці. На його переконання, саме через схеми таких чиновників чи посадовців бюджет недотримує мільярди грн.


"Мінфін каже, що держава втрачає на митниці 3 млрд грн на рік через відкати. І якщо це когось дивує, то він просто не розбирається в тому, що відбувається. Деякі чиновники з Держмитслужби їздять на Bentley і купують квартири в Арабських Еміратах. Вони мають свій бізнес, обладнання для якого завозять через Бориспіль незаконно. Чому таких чиновників тримають у структурі митниці? Бо кожного місяця вони заносять сумки з кешем своїм покровителям", - пише експерт.

Також політолог розповів про керівництво митниці в Чернівецькій області, які може бути причетне до ряду зловживань.

"Керівництво регіональної митниці Чернівецької області, яке знаходиться на посаді менше, аніж пів року та, можливо, пов'язані з ним фірми можуть бути причетними до порушень закону, відкатів, контрабанди та інших речей. Серед яких, ввезення нелегального китайського одягу, запчастин для машин. На такому прикладі видно, як працює вертикаль служби і це стосується не тільки митниці. Тут просто вистачає яскравих прикладів. В результаті ми отримуємо бюджет з дефіцитом у 200 млрд", - резюмував Володимир Цибулько.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про корупцію в аеропорту "Бориспіль".У Наглядовій раді аеропорту "Бориспіль" побоюються, що глава Державної митної служби та колишній генеральний директор підприємства Павло Рябікін може бути причетний до спроб заблокувати ініціативи нового керівника підприємства Олексія Дубревська. Джерела в Наглядовій раді вважають, що таким чином Рябікін може намагатися зберегти вплив в головному аеропорту країни.