Кого українці вважають лідером опозиції: опитування

Більшість респондентів назвали лідером опозиції п'ятого президента Петра Порошенка

П'ятого президента України Петра Порошенка українці вважають лідером української опозиції. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Зазначається, що під час опитування респондентам ставили питання, кого з публічних діячів вони вважають лідером опозиції – було зачитано шість прізвищ, з яких просили обрати когось одного (люди могли назвати свій варіант).

Соціологи КМІС зазначають, що питання не є ідентичним електоральному рейтингу чи рівню довіри, оскільки українці можуть вважати когось лідером опозиції, але не голосувати за цього політика.

Згідно з опитуванням, 26% респондентів вважають лідером опозиції голову "Європейської Солідарності" Петра Порошенка, ще 17% назвали волонтера та шоумена Сергія Притулу.

Далі йдуть народні депутати Дмитро Разумков із 7% та лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко з 5%, колишній радник Офісу президента Олексій Арестович із 2%, а також лідер забороненої партії "ОПЗЖ" Юрій Бойко з 2%.

Ще 3% назвали лідером опозиції колишнього головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного, проте його імені не було серед варіантів, які зачитували соціологи.

Опитування проводилося з 17 по 28 лютого методом телефонних інтерв'ю з випадковою генерацією номерів та подальшим статистичним обліком. Було опитано 2008 респондентів віком від 18 років та старших у всіх регіонах України, крім тимчасово окупованого Криму.

Читайте також на порталі "Коментарі" – головними мотивуючими чинниками для мобілізації чоловіка називають бажання захистити Україну та рідних, а також помсту ворогові. Такі дані опитування дослідницької агенції Info Sapiens на замовлення Texty.org.ua з мобілізації.