Головна Новини Політика внутрішня політика Канали Медведчука можуть повернутися на екрани українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Канали Медведчука можуть повернутися на екрани українців

Цього разу у них буде проблема

17 лютого 2021, 11:30 comments1923
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що канали, пов'язані з народним депутатом і кумом Путіна Віктором Медведчуком (мова йде про канали 112, NewsOne і Zik, що потрапили під санкції) можуть знову повернутися на екрани українців. Про це розповіла заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

Канали Медведчука можуть повернутися на екрани українців

Медведчук. Фото: Liga

За її словами, існує ймовірність повернення цих каналів під іншими брендами. Тобто у власників залишаються легальні при отриманні ліцензії і оформлення каналів на третіх осіб, які формально не пов'язані з Віктором Медведчуком або його соратниками.

Кравчук сказала, що утримання телеканалу є дуже витратним. Вона зазначила, що навіть якщо журналісти телеканалів отримають статуси співвласників або акціонерів каналу, питання про джерела фінансування все одно будуть підніматися.

Депутат сказала, що якщо Медведчук і його соратники вирішує створити новий телеканал, то Національна рада з питань теле- і радіомовлення буде ретельно перевіряти джерела фінансування, щоб зрозуміти, чи не йдуть гроші з Росії.

З приводу російської пропаганди на каналах Кравчук заявила, що це питання законодавства в цілому, адже не має значення на якому каналі озвучують російський порядок денний.

2 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про накладення санкцій на нардепа Тараса Козака та його активів, серед яких виявилися телеканали 112, NewsOne і Zik. Фактичним власником медіахолдингу називають нардепа Віктора Медведчука.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Зеленського відповіли на пропозицію закрити канал "Прямий".

Читайте також, коли винесуть вироки у справах розстрілів на Майдані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини