Головна Новини Політика внутрішня політика Камбек Милованова: про що говорить призначення ексміністра радником Єрмака
commentss НОВИНИ Всі новини

Камбек Милованова: про що говорить призначення ексміністра радником Єрмака

Експерти спрогнозували, чи буде від нової посади Милованова користь

23 листопада 2020, 13:02
Поділіться публікацією:

Колишній міністр з питань економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов став радником Андрія Єрмака — керівника Офісу президента. Про що говорить це призначення? Чи буде від цього користь? Відповідь "Коментарям" дали експерти.

Камбек Милованова: про що говорить призначення ексміністра радником Єрмака

"Розглядати нове призначення Милованова як повернення на "політичний Олімп" не варто"

Професор кафедри політичних наук у Київський Національний університет ім. Тараса Шевченка, політолог Анна Малкіна підкреслює, що посада радника керівника Офісу президента не є ключовою або вагомою з точки зору прийняття рішень або істотного впливу на цей процес.

"Тому розглядати нове призначення Милованова як повернення на "політичний Олімп" не варто, — вважає вона. — Кадровий голод, коротка "лава запасних" і системні проблеми в економіці змушують керівництво країни звертатися по допомогу до фахівців, які просто будуть готові формулювати якісь рекомендації, ходити на ефіри, забезпечувати комунікацію з населенням".

На думку Ганни Малкіної, у випадку з Миловановим, мова може йти і про комунікації з міжнародними донорами.

"Його західно-орієнтований вектор і зв'язки можуть допомогти забезпечити цей процес, — пояснює політолог. — Однак прогнозувати якісь особливі досягнення Милованова на новій посаді складно".

"Дивно, коли радником глави ОП призначають людину, яка не змогла вирішити економічних проблем України"

Кандидат політичних наук, політолог Олексій Якубін не виключає, що Милованова зробили радником Єрмака з розрахунком перекрити скандал з іншим його радником — Уманським.

"Нещодавно прозвучали гучні заяви Уманського щодо корупційних моментів, пов'язаних з "Великим будівництвом". Потім Уманський говорив, що написав заяву на звільнення з посади радника Єрмака. Але на цей момент ця історія ніяк не вирішена. І тут з'являється інформація про нового радника. Виглядає це як спроба змістити інформаційний контекст з резонансних заяв Уманського на досить суперечливу фігуру Милованова, — каже політолог. — Давай, мовляв, краще обговоримо це".

Олексій Якубін нагадує, що Милованов показав себе неефективним міністром економіки. До того ж відзначився низкою резонансних заяв. В тому числі пов'язаних з ковідом. У стилі: добре, що це відбувається з Китаєм, ми виграємо від цього.

"Також це сигнал в сторону нашої так званої грантоотримуваної спільноти, — вважає експерт. — Дивіться, мовляв, ті, хто був в уряді Гончарука, все одно тут. Спроба натякнути, що той курс неоліберальних змін, який був раніше, залишається в пріоритеті у новій владі. У якій зараз є складнощі у взаємодії з МВФ. І на тлі цього на Банковій вирішили — зробимо такий фінт. Хоч навряд чи призначення Милованова може якось прискорити отримання траншу... Швидше ми бачимо, що влада готова на частково абсурдні рішення в кадровому форматі. Плюсів їй це точно не додасть. Дивно, коли радником глави ОП призначають людину, яка не змогла вирішити економічних проблем України".

Нагадаємо, стало відомо, кому з українських політиків довіряють найбільше: новий рейтинг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини