Кабмін пропонує ввести штрафи до 8500 тисяч гривень за порушення самоізоляції під час карантину

Сьогодні Кабмін схвалив законопроект, який передбачає адміністративне покарання за порушення карантину

Незадовго до повного локдауну, який в Україні збираються вводити вже з 8 по 24 січня наступного року, в Кабінеті Міністрів запропонували трохи посилити покарання за невиконання належних норм в цей період. Тобто, штрафувати недобросовісних громадян, які має намір порушуватимуть режим обов'язкової самоізоляції в період карантину.

Так, проєктом закону до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню COVID-19, викликаної вірусом SARS - CoV -2 було запропоновано ввести адміністративну відповідальність за порушення норм самоізоляції. У проєкті запропоновано доповнити статтю під номером 44 третьою частиною.

Дані зміни означали б, що порушення норм самоізоляції та обсервації вели б за собою накладення штрафу в розмірі від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів людини. Таким чином, порушники платили б за це від 3400 гривень до 8500 гривень. Сьогодні, 23 грудня, під час засідання Кабінет Міністрів схвалив даний проєкт.

До слова, що в листопаді поточного року Верховна Рада прийняла закон про адміністративні правопорушення частиною 2 статті 44, яка передбачає накладення штрафу на відсутності захисної маски в громадських закладах або ж у місцях скупчення людей і громадському транспорті. Однак там сума штрафу доходить максимум до 255 гривень.


Нагадаємо, що раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, що ВООЗ просить посилити карантин в Європі через нового штаму коронавірусу під назвою назва "VUI 202012/01", а також про те, скільки за даними дослідження триває імунітет до коронавірус у перехворілих їм людей.