Головна Новини Політика внутрішня політика Хто з депутатів найчастіше прогулював засідання у ВР
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто з депутатів найчастіше прогулював засідання у ВР

Прогульників не лякають навіть штрафи

5 січня 2021, 15:37
Поділіться публікацією:

Протягом 2020 на Верховній Раді відбулося 89 пленарних засідань. Однак далеко не всі народні обранці відвідували кожне з них. Комітет виборців України проаналізував відвідування депутатів і з'ясував, хто є найбільшим прогульником, а хто, навпаки, був присутнім на кожному з засідань.

Хто з депутатів найчастіше прогулював засідання у ВР

Стало відомо, депутати яких партій найчастіше "прогулюють" засідання - фото з відкритих джерел

За даними КВУ, протягом усього року нардепи з партії "За майбутнє" менше були на засіданнях в ВР. Тільки 46% з усіх членів групи регулярно приходили туди. Недалеко пішла партія "Опозиційна платформа — За життя". Зазвичай на засіданнях в середньому реєструвалося лише 53% депутатів. На 3% більше — у  ВО "Батьківщина". Їх результат відвідувань — 56%.

Високі результати показала депутатська група "Довіра" з показником 68% і фракція "Голос" — 67%. Лідерами відвідувань засідань у Верховній Раді стали партії "Слуга народу" і "Європейська Солідарність". У першому випадку результат відвідування склав 72%, а в другому — 71%.

За словами голови ВГО КВУ, в цьому році на показники відвідування вплинув коронавірус. Однак ситуація в цілому не змінилася, адже як і раніше є ті, хто не ходять зовсім і ті, хто ходить на кожне засідання. Попри те, що прогул без поважної причини карається грошовим штрафом, це практично нікого не зупиняє. Багато з нардепів, як ігнорували засідання, так і продовжують ігнорувати.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що менше половини українців позитивно оцінили відеозвернення з новорічним привітанням президента України Володимира Зеленського, а також про те, що стало відомо, скільки грошей витратили на новорічне оформлення приміщень Офісу Володимира Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини