Гордон розповів, яку головну мету переслідує влада, просуваючи деолігархічний закон

Дмитро Гордон впевнений, влада хоче відібрати у олігархів засоби масової інформації

Сама ініціатива прийняття деолігархічного закону неправильна. У нас є Конституція, Антимонопольний комітет. Все це здатне олігархів змусити жити за законами. Як інформує видання "Коментарі", таку думку в ефірі телеканалу "Україна 24" висловив відомий журналіст і бізнесмен Дмитро Гордон.

Він зазначив, найбільш підтримувана будь-яким населенням будь-якої небагатої країни історія звучить так: "давайте у багатих заберемо, щоб не було багатих!". Такий підхід, звичайно ж, є великою помилкою, адже мало б не бути бідних. Багаті повинні бути, тому що багаті - це інвестиції, це робочі місця, це задіяність людей в процесі. Відповідно, це високі зарплати для населення.

"Моя думка - вся ця історія з прийняттям закону про деолігархізацію зводиться до одного - влада не збирається чіпати олігархів. Влада збирається, по-перше, попіаритися на цьому, мовляв дивіться ми розгорнули боротьбу з олігархами, а, по-друге, і це теж дуже важливий момент, просто хочуть відібрати в олігархів засоби масової інформації", - зазначив Дмитро Гордон.

Він додав, коли у різних олігархів є ЗМІ, то це владі не подобається, адже ці ЗМІ критикують владу. Гордон називає ситуацію в Росії дуже наочною. Там також, коли Путін прийшов до влади, то першим ділом позбавив олігархів ЗМІ і в підсумку в Росії є лише одна точка зору. Всі телеканали знаходяться у власності держави, а нефедеральние ЗМІ проводять все одно одну державну лінію. Журналіст підкреслив, якщо ми до такої свободи слова прагнемо, то потрібно забрати в олігархів телеканали в результаті закону про деолігархізації.

"Якщо хтось із простих людей думає, що в наслідок прийняття закону про деолігархізації олігархи постраждають, то це велика помилка. Я абсолютно впевнений, що олігархи вже зробили все для того, щоб не постраждати. Я думаю, що у них все в порядку ", - зазначив Гордон.

Читайте також - Гордон не прийшов на суд за позовом Порошенко.