Головна Новини Політика внутрішня політика Геращенко розповів, хто демонізував Авакова в очах українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Геращенко розповів, хто демонізував Авакова в очах українців

Заступник глави МВС Антон Геращенко зазначив, що п'ятий президент Петро Порошенко проводив цілу кампанію для дискредитації Арсена Авакова

25 червня 2020, 13:49 comments1516
Поділіться публікацією:

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що під час президентства Петра Порошенка в Україні системно проводилися кампанії з дискредитації глави МВС Арсена Авакова, щоб очорнити його постать і викликати недовіру до проведених реформ в Нацполіції. Про це він розповів в інтерв'ю агентству "РБК-Україна".

Геращенко розповів, хто демонізував Авакова в очах українців

Так, за словами Геращенко, незважаючи на низьку оцінку довіри громадян правоохоронним органам, а це, за останніми соціологічними опитуваннями 19,9%, досягнення в цій області проведено значні і неприязнь до фігури Авакова має штучну природу.

"Все пізнається у порівнянні, тому давайте порівняємо з ситуацією лютого 2014 року. Тоді рівень довіри до міліції взагалі був неістотний. Ми отримали міліцію в тому вигляді, в якому її ненавиділи майже всі. За шість років — це непоганий результат. Але за всі роки президентства Петра Порошенка він постійно робив все, щоб дискредитувати постать міністра внутрішніх справ і реформи, які він проводив", — зазначив заступник міністра внутрішніх справ.

При цьому Геращенко послався на екс-нардепа часів Віктора Януковича, який переховується в Німеччині, про те, що Порошенко виділив 30 мільйонів доларів США на очорнення Кабміну Арсенія Яценюка, при якому Аваков і зайняв свій пост.

"Ми бачили системні кампанії з дискредитації. Як тільки ми створили нову патрульну поліцію, розпочалася кампанія стосовно того, що вони постійно б'ють свої машини. Або про те, що ці нові поліцейські – недосвідчені. Але вони точно кращі за тих, хто був!", — переконаний чиновник.

При цьому Антон Геращенко не заперечує, що і після відходу Порошенка в політиці є особи, незадоволені роботою МВС, зокрема, йдеться про депутатів фракції "Голос" і деяких представників "Слуги народу". Однак ніхто з них не надав жодних конкретних претензій до Авакова, в тому числі і ті, хто підписав заяву про його відставку.

"Тобто у суспільстві створено сприйняття, що Арсен Аваков – це погано. Це було закладено ще в 2014 році. Порошенко доклав чималих зусиль у системну дискредитацію міністра внутрішніх справ,  для того, щоб його послабити як політика і члена коаліції", — підкреслив його заст.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський назвав умови, при яких він підпише документ про відставку Арсена Авакова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини