Генштаб ЗСУ показав фото чергового етапу випробувань ракетного комплексу "Нептун"

Цього ращу була стрільба з бойової частиною РК «Нептун»

В Одеській області сьогодні, 17 травня, відбулися чергові випробування вітчизняного ракетного комплексу Р-360 "Нептун". Пуски здійснюються на полігоні Збройних Сил України "Алібей". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ.

У Генштабі розповіли, що головною особливістю випробувань комплексу крилатих ракет наземного базування "Нептун" цього разу була стрільба з бойовою частиною.

У повідомленні також зазначено, що РК-360 МЦ "Нептун" розроблений для протидії російській агресії в акваторії Чорного і Азовського морів. Цей комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів і транспортів, які діють як самостійно, так і у складі корабельних груп і десантних загонів та берегових радіо-контрастних цілей.

Раніше "Коментарі" писали про випробування комплексу крилатих ракет РК-360МЦ "Нептун" у кінці травня нинішнього року.

Нагадаємо, у Практичній гавані Одеси відбулися тактико-спеціальні навчання одного з підрозділів спеціального призначення ВМС ЗСУ. Спецназівці ВМС тренувалися здійснювати штурмові і абордажні дії з метою висадки на судно, яке було захоплено незаконними збройними формуваннями противника, вчилися ліквідовувати бойовиків і звільняти судно з облоги. В якості захопленого корабля використовували навчальне судно "Лісозаводськ".